Spring van amateur naar pro-dronography

Het leuke aan vliegen met een drone en mooie films of foto’s maken, is dat je altijd kan blijven bijleren. Zo is het internet een grote bron van informatie, maar als je echt alles in detail dingen wil uitpluizen, moet je bij experten aankloppen. 

Je eerste stappen

Herken je dit?

Je kocht pas een drone, las de handleiding, ontdekte de gigantische mogelijkheden voor de allereerste keer in je tuin van deze vliegende camera. Trots op je eerste gemaakte filmpje toonde je het aan iedereen uit je omgeving.

Daarna wou je meer. Je wou het goed doen, zoals die “knappe filmmakers op YouTube”. Je zoekt filmpjes op, je ontdekt de FDR1 Drone School om op en top te leren vliegen en vooral het Movie School-gedeelte ken je van voor naar achter. Je kent al wat kneepjes zoals reveal of vertigo, monteren met je favoriete tool of de ideale exposure voor je drone-foto.

 

Maar wat nu?

Op dat moment klop je aan bij experten. Natuurlijk kan dat ook in een vroegere fase. Eén zo een expert die je de volledige ervaring aanbiedt, is Johan Vandenhecke als op en top Belgische dronefotograaf. Hij stelde zelf een totaalpakket samen van àlles helder uitleggende filmpjes. We mochten van hem eens gratis de test doen en keken eens rond in zijn Masterclass.

Maak kennis met Johan

Johan Vandenhecke als Belg leeft en ademt drones. Zelf begon hij er nog ‘maar’ enkele jaren geleden mee, in 2018, maar in ‘dronejaren’ is dit een eeuwigheid. Als echte globetrotter maakt hij mooie luchtbeelden overal ter wereld. Dat kan je natuurlijk bewonderen op z’n Instagram (voor de -20’s: z’n Insta) met 26K+ volgers en op z’n blog. Knap. Ooit begon hij met een DJI Mavic Air, maar nu vliegt hij graag met z’n DJI Mavic 2 Pro. Met die als basis maakt hij dan ook zijn projecten.

Het was heel de coronacrisis die hem terug naar België bracht en zijn creativiteit gaf uiting aan zijn nu uitgebreide “Drone Adventurer Masterclass”.

Een klas voor echter Masters en voor wie dat wil worden

Als je Johan’s Masterclass bekijkt, zie je hoe goed ingedeeld die wel is: zijn ervaring zet hij om in begrijpbare instructievideo’s waarin hij het woord voert. Ze zijn opgenomen in het Engels, met ondertitels voor wie wil. De filmpjes leggen alles uit in klare taal en een heel persoonlijke setting. Het geheel is kwaliteitsvol gemonteerd. Ze geven je ook direct zin om zelf meer te gaan proberen.

Johan deelt zijn cursus op in modules. Eerst maak je heel open kennis met je leerkracht van dienst, Johan zelf, en je apparatuur. Nadien is het werken geblazen in 4 uitgebreide modules, goed voor in totaal een 60-tal videos (!). Deze videos variëren in lengte van enkele van rond de 5 minuten tot een heel aantal die bijna 1 uur lang zijn. Je krijgt dus echt waar voor je geld. De modules behandelen volgende thema’s:

  • Module 1.A: Fotografie: van voorbereidingsfase tot RAW-fotografie, via de ‘rule of thirds’ in klare taal naar het gebruik van ND-filters of meer over bracketing. Je leert het allemaal in deze heel uitgebreide module.
  • Module 1.B: Video: ook hier zoom je in op de basics, maar ook op heel wat tips en tricks rond cinematic shots maken. Een iets beperktere selectie van instructievideo’s, maar logisch als aanvulling op het 1e uitgebreide deel rond fotografie. Johan zorgt niet voor herhaling van reeds besproken items, maar verwijst mooi door waar het moet.

  • Module 2: Lightroom: editwerk illustreert hij met Lightroom, maar toont ook andere tools. In to the point video’s, waarin het merendeel een half uur aanraken, gaat hij heel praktisch in op het editwerk, maar ook over hoe juiste sfeer genereren.
  • Module 3: Partnerships: Je maakt niet alleen videos, maar je wil ze ook verspreiden of in een portfolio plaatsen of aan klanten aanbieden. Ook hier gaat Johan op in, en zet je aardig op weg.
  • Bonus: Interviews: ook andere bekende en minder bekende dronographers passeren de revue en geven je -uit de praktijk- feedback en ervaringstips mee. In dit deel van een tiental drie kwartier durende interviews raak je echt de kern aan van de pro. Eens een leuk alternatief voor een avondje Netflix!

 

Onze ervaring

Als je tot de Masterclass toetreedt, is je eerste ervaring hoe “ordelijk” alles wel lijkt. Mooie modules, handig menu, duidelijk gestructureerd. Je kan mooi je progressie bijhouden. Bij veel van de video’s staat ook een handige recap, waarin in bullet points de inhoud even opgesomd staat. Handig om iets terug te vinden nadien.

Ook spreekt Johan je toe. Hij is je leraar. Het is géén slideshow of videogalerij met een voice-over.

Het is een persoonlijke course met, waar nodig, een illustratie in beeld of even een cut naar een voorbeeld. Je zit letterlijk met hem mee in z’n huis en hij helpt je vooruit. De Master in zijn Class.

Deze masterclass is dus een tool om (beter) te leren filmen of fotograferen met je drone. Wat je zelf vooraf moet leren is vliégen met je drone en de wetgeving rond je drone -waar ook ter wereld-. Daar focust Johan terecht niét op en blijft binnen zijn expertise. Je kan zijn cursus dus als verlengde beschouwen van je bezoek aan onze Movie School en de Drone Startportaal-approach en dan voor al het grafische bij Johan aankloppen.

 

Meer info

De Masterclass die Johan aanbiedt, kost € 299,-.

We hebben met Johan gepraat en zo krijgen FDR1-leden permanent(!!!) 15% korting. Gebruik daarvoor de knop hieronder...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.