Binnenkort (eindelijk) met je Mini 2 de lucht in dankzij Litchi & SDK?

(Updated – 14/01/2022) Volgens de laatste updates van DJI heeft het bedrijf in de SDK van 31 december de ondersteuning voor de Mini 2 (en Air 2S) meegenomen. Dit betekent dat vliegen met de Litchi app snel een realiteit zou kunnen worden. Ze gaan immers prompt in bèta.

Mavic Mini met FPVVoor wie Litchi niet kent, moet ons artikel “Ontdek Litchi: Je Mavic Mini kan FPV, tracking en veel meer!” maar eens lezen. Een stabiel alternatief voor de DJI Fly App, weliswaar eenmalig te betalen, waarmee je Mini 2 dan plots ook (na de SDK-release en de Litchi app-update) nieuwe kunstjes kan zoals object tracking, waypoints en je alles kan bewonderen via FPV door eender welke goedkope VR-bril, net zoals de DJI Mavic Mini nu al kon. Nieuwe functionaliteiten dus zonder dat er hardwarematig iets verandert aan je drone!

We kijken er dus naar uit. Zo heb je (binnenkort) in de lente van 2022 een mooi vlieg alternatief voor je Mini 2 of Air 2S. Vaak is ook het vrijgeven van de SDK voor de Mini 2 een veeg teken aan de muur dat +6 maanden later we een Mini 3 of soortgelijks gaan mogen verwachten, maar dit laatste is dan pure speculatie. 

Op dit moment is echter de SDK voor Android vrijgegeven. De SDK voor iOS laat voorlopig nog even op zicht wachten, maar volgt op 31/03. Vaak maken ontwikkelaars van dit lanceringsverschil gebruik om via de Android-versie al wat bugs eruit te krijgen, zodat ze sneller met Android- én iOS-apps op de markt kunnen komen.

Fingers crossed!

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden