DJI geeft meer info over Cx-labels

(23/05/2021) DJI publiceerde een statement naar aanleiding van de vraag die wij als dronepiloten ons constant stellen: hoe zit het nu met DJI-drones en de CE-labels C0,C1,C2,C3 en C4? 

CE-keurmerk C1-klasse droneEven herhalen

Binnenkort (lees: 2023) moeten alle drones voorzien zijn van een CE-label: met dit label bedoelen we niét het CE-keurmerk, maar een label van de vorm “Cx”, waarin x een cijfer is wat aangeeft in welke (sub)categorie je drone gebruikt kan worden volgens de wet. Duidelijkheid voor iedereen.

Geen paniek

Heeft jouw drone géén Cx-label (zoals alle nu verkochte drones)? Geen paniek, drones onder de 250 gram mogen rustig verdervliegen zoals nu, vandaar hun populariteit, en andere drones mogen zeker in Open Categorie A3 verdervliegen.

Hoe belangrijk?

Zo wisten we al (maar wordt dit nu bevestigd) dat labels niet achteraf aan een drone kunnen toegekend worden, maar dat de drone het label al op het moment van verkoop moet dragen. Nogal wiedes als je weet dat het hebben van een bepaald Cx-label inhoudt dat een bepaalde technologie (soms) in de drone aanwezig moet zijn. DJI belooft alvast een lijst te publiceren van welke (toekomstige) drones welk label gaan krijgen.

Levert heel deze statement van DJI nu veel extra op? In onze optiek niets dat we nog niet wisten, maar het is een van de noodzakelijke puzzelstukjes naar meer duidelijkheid voor de consument.

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden