DJI Mini 3 gelekt!

(15/04/2022) Meer en meer lekken er foto’s en video’s van de nieuwe DJI Mini 3. Vorige maand was er op Twitter een rare foto verschenen van een DJI Mini 3 Pro. Dan verscheen onlangs een video. Nu blijven de foto’s lekken, en krijgen we meer en meer een beeld.  

Aandacht

Het artikel hieronder ging over alle geruchten die rond de DJI Mini 3 de ronde deden. Wens je de feiten te lezen en de DJI Mini 3 van dichtbij leren kennen, raadpleeg dan onze DJI Mini 3 Pro-pagina, nu up to date en met alle feiten op een rijtje.

Alles over de DJI Mini 3 Pro

 De eerste gelekte foto

Het is een gekende tactiek van DJI: “per toeval” iemand een nieuw exemplaar al bezorgen en zo de geruchtenmolen starten om zo reclame te krijgen. En het lukt ze natuurlijk. Het was gebruiker (en ‘beroepslekker’) @OsitaLV die de foto deelde en zo ging de bal aan het rollen. Ondertussen kunnen we jullie meer en meer foto’s tonen… en specificaties meedelen.

DJI Mini 3 specificaties

Het is letterlijk een DJI Mini 2 op steroïden, vol met extra’s waar fans om vroegen en waar volgende items opvallen:

  • de drone heeft 2 grote obstakelsensoren voorwaarts, die doen denken aan de DJI Air 2S
  • de drone heeft 2 nieuwe achterwaartse obstakelsensoren, die zich bovenop de drone bevinden.
  • er zijn herwerkte sensoren onderaan de drone
  • er is meer plaats voor de camera om te bewegen
  • er is een nieuw type gimbal
  • de camera lijkt groter en heeft E.24 / f 1.7 als opschrift. Ook zit hij meer beschermd, misschien dus beter in sport-modus
  • de pootjes klappen ook anders open dan bij z’n voorganger
  • de getoonde Pro-controller is die (ook) van de Mavic 3, met Ocusync 3.0+ aan boord. Goed nieuws qua verbinding dus.
  • ook lijkt de batterij ietsje meer kracht te herbergen (2453 mAh)

 

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

 

DJI Mini 3 batterij

Enkele voorzichtige conclusies

Natuurlijk blijft het de vraag of deze ‘budget’-drone ook volwaardige(!) obstakelsensoren zal hebben, want, waar zit dan nog het verschil met zijn grotere broertjes…? Wél zien we onderaan al herwerkte sensoren, mogelijk kunnen die meer dan de huidige, en sensoren bovenaan die ook naar achteren wijzen die dus obstakelsensoren zijn. Geen zijwaartse sensoren dus of 360°-obstakeldetectie.

Ook duidt de betiteling “Pro” op dat we mogelijk dus een DJI Mini 3, DJI Mini 3 Pro en DJI Mini 3 Fly More Combo zullen verschijnen als varianten. Enkel de Pro-versie(s) zullen dan optioneel met de speciale controller geleverd worden, de andere vallen terug op de controllers zoals we deze kennen van de Mini 2, als deze niet-pro-modellen er al zijn…

Aangezien we allemaal schreeuwden om obstacle avoidance (en DJI niet anders kon als je naar de concurrentie zoals de Nano+ en de Fimi kijkt) zitten ze er dus wel degelijk op. En blijft hij zo onder de 250 gram? Alles wijst erop van wel.

 

DJI Mini 3 lekken

 

Als we even mogen speculeren: dit alles gaat natuurlijk de prijs niet ten goede komen: als we het verschil zagen qua prijs tussen de vorige 2 incarnaties, de DJI Mavic Mini en DJI Mini 2, dan mogen we gerust weer een forse prijsstijging verwachten voor al dat moois.

 

Alles over de DJI Mini 3 Pro

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

 

 


Deze info delen via...
error: Inhoud © FDR1.be - Deze inhoud is beveiligd.