Lego-beugel voor je 4K-camera

Dan kocht je een extra leuke 4K-camera, maar hoe in godsnaam monteer je dit op jouw Tello-drone zonder brokken te maken? Geen nood, LEGO is de ideale connector tussen je camera en je Tello minidrone. 

We vonden op het internet verschillende manieren: in (dure) metaal gemaakte (zware) beugels, 3D-geprinte (specifieke) houdertjes,…  Maar we bedachten iets originelers, en makkelijkers en voor iédereen: Lego. Immers, voor de Tello drone bestààt een Lego-adapter, dus daarop kan je makkelijk (met Lego) een houdertje verderbouwen. Bijkomend voordeel: Lego is niet zwaar én niet duur.

Voorwaarden voor succes:

  • De camera moet bovenop de Tello gemonteerd worden met de Lego-adapter. Onderaan de tello zitten immers hoogte-sensors. (Vision positioning system)
  • De camera moet op een platformpje bovenop een steun gemonteerd worden. Immers, er moet nog ruimte overblijven voor de propellors om te draaien, maar ook om ze buiten beeld te houden.
  • De camera moet op het steuntje vastgehouden worden, maar dit kan met eenvoudige bindstrips of elastiekjes. Toch moet er achteraan een steuntje (tegen verschuiven van de camera).
  • De beugel moet licht zijn. Immers, de Tello heeft maar een beperkte draagkracht en elk gewicht betekent minder lange autonomie bij vliegen.

Zo kwamen we al snel tot een succesvol vliegend...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.