Lego-beugel voor je 4K-camera

Dan kocht je een extra leuke 4K-camera, maar hoe in godsnaam monteer je dit op jouw Tello-drone zonder brokken te maken? Geen nood, LEGO is de ideale connector tussen je camera en je Tello minidrone. 

We vonden op het internet verschillende manieren: in (dure) metaal gemaakte (zware) beugels, 3D-geprinte (specifieke) houdertjes,…  Maar we bedachten iets originelers, en makkelijkers en voor iédereen: Lego. Immers, voor de Tello drone bestààt een Lego-adapter, dus daarop kan je makkelijk (met Lego) een houdertje verderbouwen. Bijkomend voordeel: Lego is niet zwaar én niet duur.

Voorwaarden voor succes:

  • De camera moet bovenop de Tello gemonteerd worden met de Lego-adapter. Onderaan de tello zitten immers hoogte-sensors. (Vision positioning system)
  • De camera moet op een platformpje bovenop een steun gemonteerd worden. Immers, er moet nog ruimte overblijven voor de propellors om te draaien, maar ook om ze buiten beeld te houden.
  • De camera moet op het steuntje vastgehouden worden, maar dit kan met eenvoudige bindstrips of elastiekjes. Toch moet er achteraan een steuntje (tegen verschuiven van de camera).
  • De beugel moet licht zijn. Immers, de Tello heeft maar een beperkte draagkracht en elk gewicht betekent minder lange autonomie bij vliegen.

Zo kwamen we al snel tot een succesvol vliegend eerste prototype na wat amateuristisch gebouw om dan te evolueren tot iets professionelers. Voor de makkelijkheid leveren we je ook een lijst aan van onderdelen die je rechtstreeks vanop lego.com voor nog geen 2,5 euro aan blokjes kan bestellen  (Waar we 2x 1 extra blokje bijleveren mocht je een hoogte- of afwerkingsaanpassing wensen. (Extra blokjes: 1x profile brick, 1x flat tile)) Natuurlijk kan deze versie nog finale tweaks ondergaan, immers, we luisteren naar jullie tips op ons forum! (gewicht van de houder én de adapter samen: 14 gram)

 

 

Conclusie

Met wat inventiviteit en een beperkte kost zijn we geraakt tot een heuse 4K-camera-installatie die maar 55 gram weegt alles samen. Wij zijn alvast fan!

We lijsten alles nog eens op::

Tot slot: naargelang de sterkte van je motoren en de omgevingsomstandigheden (wind,…) kan je desgewenst wat blokjes verwijderen (bijv. van het oppervlak om zo gewicht te verminderen of eventueel zelfs toe te voegen. 

We moeten als we eerlijk zijn hier een kleine waarschuwing bij plaatsen: in onze testvluchten binnen verliep alles vlotjes, buiten is wind een groot issue waar je rekening mee moet houden. De drone is in een windstille omgeving bij volle batterij vrij goed bestuurbaar, maar ‘tolt’ al snel rond bij een zuchtje wind (omheen de Z-as, Yaw). Ook bij lage batterij wil de drone sneller landen.

Toch, veel filmplezier!