Luchthaven wordt 50% aandeelhouder van SkeyDrone

Onze luchthaven, oftewel correcter de Brussels Airport Company, wordt 50% eigenaar van SkeyDrone, een dochtervennootschap van Skeyes.

SkeyDrone

SkeyDrone biedt een waaier van diensten aan die veilige en efficiënte droneoperaties mogelijk maken. Zo wil de luchthavenmaatschappij een rol spelen in de ontwikkeling van allemaal nieuwe dronetechnologie, de brug naar de toekomst…

SkeyDrone is momenteel een 100% dochtervennootschap van Skeyes die diensten aanbiedt op vlak van positionering, navigatie, begeleiding en data-analyse van onbemande vliegtuigen in binnen- en buitenland. Dus als “Skeyes” je bekend voorkwam, dan heb je inderdaad al eens via DSA en DSA Fly ooit een vlucht aangevraagd, of deed je al eens iets via DroneGuide, waar Skeyes achterzit.

 

De investering van Brussels Airport in SkeyDrone is strategisch en het is meer dan een investering in drone know-how en technologie. Het is een investering in het co-creëren van de toekomst van het onbemand luchtverkeer samen met twee belangrijke spelers op dat vlak, skeyes en SkeyDrone. Met SkeyDrone kunnen we dronemanagementsystemen en dronediensten onderzoeken, ontwikkelen en commercialiseren die op een dagelijkse basis kunnen gebruikt worden in diverse industrieën.”

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company

 

Drones zijn stilaan alomtegenwoordig in het luchtruim. Het is onze taak om ze veilig hun plaats te laten innemen tussen het bestaande vliegverkeer. Luchthavens kennen als gebruikers van het luchtruim als geen ander de uitdagingen die dat met zich meebrengt. skeyes en SkeyDrone hechten dan ook veel belang aan de inzichten van Brussels Airport Company over de commerciële ontwikkelingen inzake drones en over de noden van luchthavens om met deze nieuwe realiteit om te gaan. Door hun participatie in SkeyDrone, kunnen we voortaan rekenen op hun rechtstreekse inbreng. Dit soort partnerships zet skeyes op voor meerdere domeinen van zijn werking, geheel in lijn met onze strategie.”

Johan Decuyper, CEO van skeyes.

 

Heel dit verhaal levert natuurlijk extra geld op. Doel is zo heel het dronegebeuren in België, het zogenaamde ‘eco-systeem’ genoeg te kunnen uitbouwen voor wat later U-Space gaat worden in 2023.

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

 

Bron: Persbericht