Master Airscrew Stealth propellers: maak je DJI-drone (veel) stiller

Vliegen met een drone is leuk, maar vaak lawaaierig. Soms heb je nood aan stillere dronevluchten, voor wie laag vliegt of storend geluid wenst te vermijden. Maar hoe? Het Amerikaanse klassemerk ‘Master Airscrew’ heeft het antwoord: stealth propellers. 

Waarom stilte nodig?

Stel, je wordt gevraagd om beelden te schieten van een huis voor op een Immosite te verkopen, dit vereist een lage vlucht. Of je wil mooie natuurfoto’s maken boven een uitgestrekt weiland maar de paarden niet opschrikken. Of je vliegt in een vrij druk bewoond gebied en wenst gewoon de huisdieren niet te storen bij je aangevraagde vliegoperatie. Of je vliegt vaak met een FPV-drone die wel écht een schel geluid maakt en wil geen “Drone Karens“… Op dat moment ga je élke opportuniteit aangrijpen om je drone stiller te maken.

Hoe werkt het?

Een drone blijft in de lucht dankzij de propellers. De brushless motoren zijn vaak stil, maar door het draaien van de propellers krijg je luchtwervelingen, kortom golven in de lucht. Deze wervelingen zijn dus ook de geluidsgolven. Het geluid dat je props zo produceren zijn een combinatie van draaisnelheid, de grootte van het propellerblad en de vorm. Het zijn net die parameters die de propellerfabrikanten aangrijpen om het geluid minder en/of aangenamer te maken.

Wat je niét wil, zijn goedkope lichtere props die hetzelfde ‘claimen’ te doen: dit kan immers een groot risico betekenen voor jou en je drone: te snel draaiende of te traag draaiende motoren zijn nu eenmaal niét goed voor je motoren en zorgen voor oververhitting. Ook kunnen slecht uitgebalanceerde props beeld artefacten maken zoals “Jello”.

De propellerfabrikant moet wéten wat hij doet, en “witte product”-props zijn meer een zekerheid op beschadiging van je drone dan een oplossing, daarom dat Master Airscrew dé referentie is naast de officiële (luidere) DJI-props, vaak puur dankzij mond aan mond-reclame.

Master Airscrew zegt dankzij hun design een geluidsreductie tot 37% te kunnen verwezenlijken, maar ook de vliegprestatie en levensduur. Immers, betere props helpen bij langere vliegtijden…

Hoe gebruiken?

Eenvoudig: gewoon de props voor jouw type drone aankopen en vervangen op de gekende DJI-manier zoals voor jouw drone van toepassing is. Ze zijn 100% compatibel, maar wat anders van vorm en grootte, binnen de geteste grenzen en vaak van een mooier kleurtje voorzien, wat dan nog de zichtbaarheid van je drone verhoogt.

Kies de juiste propellers voor jouw drone van DJI

Master Airscrew Stealth Propellers voor grotere DJI-drones:

M.Airscrew (Mavic 3 serie) kopen >>

M.Airscrew (Air 3) kopen >> M.Airscrew (Air 2S) kopen >>

 

Master Airscrew Stealth Propellers voor recente Pro-Mini’s:

M.Airscrew (Mini 3 Pro/Mini 4 Pro) kopen >>

 

Master Airscrew Stealth Propellers voor DJI Mini’s zoals DJI Mini 4K, DJI Mini 2 & DJI Mini (2) SE:

M.Airscrew (andere DJI Mini's) kopen >>

 

Master Airscrew Stealth Propellers voor de originele DJI Avata:

Master Airscrew (DJI Avata) kopen >>

 

Staat jouw dronetype hier niet tussen? Dan kan je even checken of in het ruim aanbod van Master Airscrew er toch (nu al) propellers ter beschikking zijn. Vaak is dit pas een paar maanden nadat de drone op de markt kwam:

Master Airscrew zoeken & kopen >>

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden