DJI Mini 3: moet ik wachten om een drone te kopen?

(07/09/2021) Als je de dronehobby instapt, of een upgrade van je huidige (oude) drone wil, heb je graag het allerbeste. Je hoort allerlei geruchten, je leest allerlei leaks over de nieuwe DJI Mini 3, die zovéél beter zal zijn dan zijn voorganger! Loont het om dan op de DJI Mini 3 te wachten?

 

Het antwoord

NEEN.

(En koop nu direct een DJI Mini 2 Fly More Combo)

 

De redenen waarom

1) Onbewezen

Op dit moment zijn alle lekken, mogelijke specificaties en alle geruchten onbewezen. Geen enkel van deze ‘feiten’ kan men staven of zelfs maar indirect aantonen. De Mini-reeks van drones is immers zo klein én licht én (in de dronewereld relatief) goedkoop omdat bepaalde features er nu eenmaal niet inzitten. Wil je ‘obstacle avoidance’ en meer, dan zal je toch dieper in de buidel mogen tasten voor een hoger modelletje. Er is een verschil tussen wensen wat er op een drone zit en de realiteit van wat mogelijk is in zo een leuke, lichte drone.

2) Plezier

Als je nu al de bestaande DJI Mini 2 koopt, kan je nu al mààndenlang plezier ervaren van je dronehobby met  the latest en greatest wat DJI te bieden heeft voor die kleine prijs.

3) Skills voor je DJI Mini 3

Als je nu de bestaande DJI Mini 2 al koopt, kan je al trainen. Met dit toestel kan je je skills verwerven of verfijnen. Als je dan later (als die ooit komt) nog naar de Mini 3 (of een andere toekomstige drone) wil overschakelen, dan weet je tenminste wat mag, wat je al kan en wat nog niet. Onze Drone School is dan ook een startpunt voor je!

4) Inzicht

Als je nu al een Mini 2 koopt, krijg je meer inzicht in wat jij in een drone zoekt. Wie weet, als de Mini 3 ooit uitkomt, heb je al die (beperkte?) extraatjes niet nodig en voldoet je huidige drone. In het ‘nu’ leven geeft je helderdere dronewensen en -verwachtingen.

5) DJI Mini 3: duurder

De DJI Mini 3 zal inderdaad nieuwer zijn, maar ook duurder. Vernieuwingen en trendsetting komt immers met een hoger prijskaartje. Door je wachten zal je dus mogelijk meer moeten betalen voor features die je mogelijk niet wou. Zo ontneem je ook jezelf de kans om nu al met een drone rond te zoeven. Wasted time & money… 


Ons advies

Je had het misschien al lichtjes door. Koop jezelf een DJI Mini 2, en dan nog best de Fly More Combo. Alleen de extra 2 batterijen en batterijlader maken het gewoonweg een noodzaak en die dingen bijkopen komt later duurder uit. Ben je nog onzeker, koop dan zeker de extra DJI Care Refresh als verzekering. Zo bespaar je bij reparaties hopen eurootjes en een crash is een realiteit als je leert dronevliegen. Tip: activeer wel je Care Refresh zeker binnen de 48u na je de 1e keer met je drone vliegt/aanmeldt.

DJI Mini 2 Fly More Combo >

 

 

 


Deze info delen via...
error: Inhoud © FDR1.be - Deze inhoud is beveiligd.