Mogelijke DJI-drone ban in de VS: meer dan DJI, alle Chinese drones! (Updated)

(23/06/2024) (updated: 11/07/2024) Je vernam het mogelijk al via verschillende kanalen: in de VS wil men, als deel van een grotere wetgeving, op termijn DJI-drones verbieden. Het gaat echter verder dan men rapporteert: de wetgeving impacteert mogelijk àlle drones van Chinese oorsprong, en zelf in China gemaakte drone-componenten. 

Geen paniek: dit treft jou als Europese dronepiloot (voorlopig) niet.

 

Exit DJI op Amerikaanse bodem

Het Amerikaanse Wetsvoorstel H.R. 2864, beter bekend als de Countering CCP Drones Act, gaat langzaam maar zeker doorheen de Amerikaanse wetgevingsmolen. Aangezien het een deel is van een grotere wetgeving waarin veiligheid van de staat centraal staat, zou het goed kunnen dat dit ‘onder de radar’ mee passeert.

Aan de bron ligt een privacy-issue, zodat data van Amerikaanse burgers niet in Chinese/communistische handen zou komen, maar het is ook een (niet zo) verdoken steun aan de Amerikaans-geproduceerde dronemerken. Je haalt immers gewoon 70% van de concurrentie weg. Zo ontdekte een YouTuber dat (ex-)directie van Skydio, als Amerikaanse dronebouwer, bij heel dit voorstel betrokken zou zijn. Beetje dubbel, niet?

Zo zou de FCC bij (nieuwe) Chinese drones een verbod kunnen opleggen om de FCC-zendfrequenties te gebruiken die je drone nodig heeft. Je dure DJI-drone zou in Amerika dus gewoon een baksteen worden. 

 

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

 

Eerst prijs omhoog, dan verbod

Erbijkomend is er ook een Drone for First Responders-act, wat nog erger is:...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.