DJI-ban en overweging aankoop nieuwe DJI-drone ?

Home Forums Varia – Wetgeving DJI-ban en overweging aankoop nieuwe DJI-drone ?

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #13276
   Alfred Vossen
   Bijdrager

   Fotografie is mijn passie, en door mijn beperkte mobiliteit is een drone het ideale hulpmiddel om deze hobby verder uit te breiden.
   Na lang aarzelen ben ik begonnen met de voorbereiding: heb alle nodige informatie verzameld, video’s van FDR1 en YouTube bekeken, een persoonlijke website gemaakt, flyers voorbereid voor eventuele “Drone Karens”, en de wettelijke bepalingen voor België en Nederland bestudeerd.
   Daarnaast heb ik me geregistreerd als exploitant/operator.

   Dan enkel nog wachten op weersverbetering (zoals nu) met vervolgens de aankoop van een DJI Mini 4 Pro maar…..
   Ondertussen volg ik nauwgezet het debat over een mogelijke DJI-ban in de VS.
   Mocht deze ban werkelijkheid worden, dan vrees ik dat dit ook gevolgen kan hebben voor Europa.
   De aanschaf van een DJI Mini 4 Pro is een aanzienlijke investering, en het zou teleurstellend zijn als deze na enkele maanden of jaren onbruikbaar wordt vanwege nieuwe regelgeving.

   Wat denken jullie hierover? Ik begrijp dat het moeilijk te voorspellen is, maar is de aanschaf op lange termijn verstandig?
   Hoe lang zou het duren voordat Europa een vergelijkbare beslissing neemt – maanden, jaren?
   Ik zie momenteel geen goed alternatief voor DJI, maar misschien is het verstandiger om met een DJI Mini SE te beginnen, hoewel ik minder enthousiast ben over de fotografische mogelijkheden.

   Ik ben benieuwd naar jullie mening.

  • #13280
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Alfred,

   Mooi dat je al heel wat stappen ondernam om alles op de juiste manier te doen voor je dronevliegen. Wat de ban in de VS betreft, moet je niet panikeren. We maakten er een artikeltje over. Bekijk zeker eens de video’s erbij, die geven heel wat extra diepgang (voor wie wil): het is immers in de VS ook een politieke aangelegenheid.

   In de EU hebben we een ander beleid, en moeilijk te voorspellen zoals je zelf aangeeft. Wij hebben immers geen nood aan concurrentie “valselijk” te bannen šŸ™‚

   Als alternatief voor DJI zijn er wel enkele (en DJI is trouwens er zelf voor aan het zorgen), maar de hele drone-heisa in de States is ruimer: ALLE Chinese drones.

   In de EU zou ik je AUTEL aanraden als DJI-alternatief, een drone die grotendeels Europees is: https://www.fdr1.be/autel-komt-met-een-mini-2-killer/

   Succes & fly safe!

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.