Red je Mini 2-batterijen door ze slim te bewaren

(05/04/2021) We gebruiken onze drone niet heel de tijd. Soms bewaar je je drone en batterijen al eens wat langer ongebruikt. Voor de DJI Mini 2 is er nu een gekend issue. We lichten het graag even toe. 

Even wat uitleg

Het was het YouTubekanaal “Live My Journey” dat aan de alarmbel trok. De DJI Mini 2, in tegenstelling tot de DJI Mavic Mini, gebruikt Lithium-(ion-)Polymeer-batterijen (“LiPo’s”). Deze batterijen moeten, bij langdurig bewaren, best bewaard worden op 70 à 80% van hun capaciteit. Daarom dat DJI ook deze batterijen “intelligent” maakt, zodat ze deze waarde optimaal kunnen halen mochten batterijen lange tijd opgeslagen worden.

Het issue

De YouTuber ontdekte echter dat, als je intelligente LiPo-batterij opgeladen in de drone of in de oplaadhub bewaart, en dus de batterijen contact maken met een circuit, deze slimme deelse ontlading niét werkt. De oplossing is eenvoudig: bewaar je batterijen bij langdurige opslag niét in de hub of in de drone, maar erbij. Een alternatief is de batterijen om te draaien in de hub.

(Update (30/04/2021)) Dit issue is voor zover we konden nagaan, enkel van toepassing op de DJI Mini 2, en niet op zijn voorganger met gewone Lithium-Ion batterijen, de Mavic Mini. Er is echter hoop: DJI heeft het issue erkend en werkt aan een oplossing als update van je smart batterij

De volledige uitleg is te zien in dit filmpje.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTube
Deze info delen via...
error: Inhoud © FDR1.be - Deze inhoud is beveiligd.