Stabiel vliegen? Een Skydio 2 drone kopen!

(08/07/2020) We zijn zo verknocht aan zelfbestuurde DJI-drones dat je vaak niet meer verder kijkt dan de range minidrones die je kent. Toch zijn er mooie andere manieren van dronevliegen met andere types van drone. Wat als je een drone kon lanceren, die nooit crasht?

De drone die je volgt

De Skydio 2, opvolger en verder geëvolueerde versie van zijn voorganger, focust op 1 ding: niet crashen. Daartoe heeft hij propellers op een rare plaats vooraan, namelijk onder de drone, dat hij perfect plaats kan bieden aan 6 andere camera’s met een héél ruim zicht puur om de drone bewust te maken van zijn omgeving. Zo kan hij, op jouw commando, met de hoofdcamera mooie beeldjes schieten vanop z’n gimbal. Deze drone volgt je letterlijk overal.

Point and click

Ook kan je de drone met een afstandsbediening besturen, zoals elke andere drone, maar dient die niet om “ver weg solo te gaan vliegen door manueel te sturen”. Het is eerder een vliegende extra camera, die je als wingman trouw volgt, létterlijk alles ontwijkend. Met een ‘beacon’, lees point-and-click afstandsbediening, kan je dan weer superhandig snelle commando’s geven aan je vliegmaatje. Zo kan je letterlijk “wijzen” naar waar de drone moet vliegen, net alsof je ‘m met een muis bedient en de drone het pijltje is.

Een drone kopen, dat kost wel wat

De Skydio 2 is nu eentje die zo ‘met een soort van crowdfunding’ ontwikkeld wordt. Je reserveert er letterlijk eentje en ‘m wordt gebouwd. De prijs van de drone is 999 dollar, maar daarvoor heb je maar een basisversie: drone, batterij, lader, hard shell case en wat reserveprops. Toch, als je 2 extra batterijen koopt, een handige lader en een extra setje reserveprops, de beacon en een controller, dan geef je plots ongeveer een extra 750+ dollar extra kwijt. En dan misschien nog wat verzendkosten en je zit snel aan 1800 dollar alles samen, oftewel bijna 1600 EUR. Zo kom je in de prijsvork terecht van de DJI Mavic 2 pro fly more combo met ongeveer dezelfde inhoud.

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

 

In detail

Voor wie niet per se 2 kilometer ver wil vliegen, er tegen kan dat een drone niet opvouwbaar is en op zoek is naar de ideale autonome (!) cameraman, is de Skydio 2 het ideale antwoord. Bekijk dit videootje die het beter kan uitleggen dan eender wie, ook al ruikt het een beetje naar gesponsorde promopraat. Let wel, deze drone is niét voor de piloot die graag de vingers aan de sticks houdt. De nadruk ligt hier op “autonoom”, dus “onafhankelijk vliegen”. Deze drone is meer een intelligente robot dan een knap vliegtuig. Toch, durf je eens anders te denken? We zijn benieuwd!

 

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

 

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

 

Meer weten

Officiële website: www.skydio.com