Tello Iron Man editie

De DJI Tello kreeg een broertje: begin april kondigde Ryze Tech het aan en het heeft een ander groot bedrijf mee in zijn hoek voor deze release: Marvel.

Duurder

Ryze Tech’s nieuwe drone heeft Iron Man als thema en wordt geleverd met een ontwerp dat past bij het iconische pak van de superheld.

Met eenzelfde reeks aan mogelijkheden als ‘onze’ Tello minidrone, heeft deze nieuwe Tello-editie toch een duurder prijskaartje: 129 EUR (of USD) in plaats van de gebruikelijke 99,-. Een duurder prijsje, net zoals de ‘EDU’-editie, maar is het deze prijs waard?

Stark Industries

Tello Iron Man Edition, zoals het speeltje officieel heet, blijft bij het oorspronkelijke doel van Tello om nieuwkomers in de wereld van drones te helpen leren vliegen – sterker nog, het is nog steeds hetzelfde als de originele Tello, alleen met een nieuwe verflaag. Via de Tello Hero-app (deze is wel nieuw) kunnen gebruikers communiceren met VRIJDAG – de AI-assistent van Tony Stark uit de Marvel-films – om missies uit te voeren en te leren wat hun drone kan. Wel funny!

Misschien wel het meest interessante aan de Tello Iron Man-editie is dat het de Tello EDU en Switch Playground-apps, Python en Scratch ondersteunt (perfect passend in het Marvel/Stark-universum), zodat men de drone mogelijk kan gebruiken als een codeer-leertool. De drone kan worden geprogrammeerd om trucjes en andere manoeuvres uit te voeren. Een van de fijnere mogelijkheden echter van elke Tello…

Conclusie?

Samengevat: nieuw verflaagje, leuk design maar zelfde hardware en leuke marketingstunt. Mét weliswaar een nieuwe leuke (extra) app. (Versie voor iOS / Versie voor Android)

Update: Deze Iron Man Edition-“Tello Hero”-app wordt softwarematig verhinderd van gebruikt te worden met een ‘gewone’ Tello drone. Je zal dus deze speciale drone-editie moeten aanschaffen om deze nieuwe app te gebruiken om te vliegen (voor wie écht fan is). Omgekeerd: deze nieuwe Iron Man-versie van de Tello-drone kan dan weer wél met de gewone app (ook) bestuurd worden.

De (fictieve) bouw van deze nieuwe Ryze Tech Tello Drone kan je hieronder bewonderen in het (promo)filmpje.