Volgende week geen (of minder) dronevliegen mogelijk door NAVO-oefening

(13/10/2022) In de week van 17/10 oefent de NAVO ‘boven’ onze lage landen, met België als gastland. Mogelijk is het luchtruim dus vaak gesloten, iets waar je als dronepiloot ook rekening moet mee houden. 

Zoals de kranten rapporteren is er een oefening aan de gang op het “afwerpen van (dummy) kernwapens”. Een 50 à 60 vliegtuigen nemen deel aan deze vertrouwelijke (maar nu niet meer zo) geheime oefening “Steadfast Noon”. Voor ons land oefenen F-16-gevechtsvliegtuigen van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel mee.

Voor ons als dronepiloot

Heel concreet voor ons dus vlieghinder in België, Nederland en heel wat buurlanden. Voor vluchten in België:

  • Check, voor elke vlucht in België zeker Droneguide (of de Nederlandse tegenhanger). Alles kan snel openen/sluiten qua NFZ’s. Meer in Les 11: Veilig vliegen met Droneguide
  • Gebruik voor dagdagelijks vliegen ons FDR1 Drone Startportaal als hulpje
  • Wees zeker geen “drone cowboy”, dat zet een ganse community van fijne dronepiloten (en we hebben er al 3,715 op dit moment alleen al bij FDR1) in een slecht daglicht. Denk dus ook aan je mede-dronefan. Waarom? Lees meer in Les 42: Dronepiloot of drone-cowboy? want wees gerust, het luchtruim zal door de respectievelijke diensten onder een vergrootglas liggen die week.

Meer weten over “SteadFast Noon”?

Lees meer op VRT NWS

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

 

 


Deze info delen via...
error: Inhoud © FDR1.be - Deze inhoud is beveiligd.