Case voor je Mini 2

De DJI Mavic Mini Fly More Combo had mogelijk geen Ocusync en fancy LiPo-batterijen, maar had wél een stevige case voor de Mini in op te bergen in plaats van een goedkoop plastic tasje zoals de Mini 2. Tijd om dit recht te zetten. 

Rommelig tasje

Je kocht net een DJI Mini 2 Fly More Combo. Eens je de doos opendeed, merkte je dat alles in kartonnen doosjes zat, die zelf in een goedkoop namaak-leren schoudertasje zaten, inclusief de Mini 2 die daar los in bengelde. Eens je 1 keer de accessoires rustig bekeek en alle verpakkingsmateriaal aan de kant schoof, had je enkel een zwarte schoudertas over met losse componenten erin. Ook is de schoudertas, ongeacht de “goede poging” en soms wél handig, niet zo stevig als op de promofoto’s wel lijkt. Niet ideaal dus om veilig je drone in te transporteren…

Case gezocht

Je moet niet overdrijven. Er bestaan ook waterdichte échte hard cases voor je drone, waar in theorie een pick-up truck over kan rijden. Dat is weer een brug te ver. Omdat je toch je lanceerplatform waarschijnlijk al meezeult in een rugzak of fietstas, zochten we naar een (half harde) case met volgende eigenschappen:

  • duidelijke uitsparingen voor àlle onderdelen van de Fly More Combo
  • kleine vorm, niet overdreven groot, moet perfect in een rugzak passen
  • Mini 2 mét propellerbescherming moet er vlotjes in passen
  • vorm zoals de Mavic Mini Fly More Combo case, maar dan voor de Mini 2
  • Ruimte ook voor iets extra’s, zoals je UAS-operator ID of je preflight list

SunnyLife case voor DJI Mini 2

Zo kwamen we al snel uit bij een case die onder verschillende merknamen verspreid wordt, maar origineel van Sunnylife is, een merk wat fans van ND-filters wel herkennen. De case draagt dan ook de letters “S L” en soms een label met Sunny Life, ook al is dit niet altijd zichtbaar op eerste zicht.

Drone case kopen >

 

De case is stug en donker hard stof aan de buitenkant, en (licht) waterafstotend. Een waterdichtspray er eens over spuiten kan mogelijk geen kwaad. Aan de binnenkant heb je een velours-achtige afwerking, met ruimte voor:

  • je Mini 2 met propellor guard
  • De batterij-laadhub (waar de batterijen in kunnen blijven zitten) met ruimte eronder voor 2 van de batterijen zelf of extra kabeltjes en/of laadblokjes
  • Je Ocusync 2.0 RC

Achter de flap dit dit afdekt, vind je nog door een ritssluiting afgesloten netvormige zakjes waar je reserve props, ID’s en allerlei papieren of accessoires kwijt kan. Heel de case kan handig dicht met een ritssluiting, zoals je mogelijk bij de Mavic Mini ook al gewoon was.

Een voordeel: in deze Mini 2-case, in tegenstelling tot die van de DJI Mavic Mini, vervormen je props niét. 

Meer info & beste koop

De versie die wij vonden (amazon.de) kost om en bij de € 20,-, en is na maanden gebruik nog altijd even stevig en knap. Toch maar een heel klein prijsje om te betalen voor een veilig(er) transport van je drone!

Drone case kopen >

 

Vind je deze tas niet dan is de YONO DJI Mini 2 case (bol.com) een mooi alternatief voor ongeveer hetzelfde bedrag.

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden