DJI Air 2S: is dit de drone voor jou?

Als DJI een nieuwe drone lanceert, schieten de reviews als paddestoelen uit de grond. Iedereen vertelt het ‘overdaad aan nieuwe features’-verhaal. Maar is die Air 2S nu een drone waarin jij zou moeten investeren?

DJI Air 2S in een notendop

We gaan hier niet alle features oplijsten: die vind je overal genoeg, of mooi op een rijtje op de site van DJI zelf. Samengevat krijg je echter dit:

een DJI Mavic Air 2, met extra anti-collision sensoren erop en met de grotere camera van grote broer, de DJI Mavic 2 Pro, met enkele kleine verschillen.

De Air 2S is met afmetingen van 183mm hoog, 253mm breed en 77mm hoog en een gewicht van 595 gram immers nu de kleinste en lichtste DJI drone met een 1” sensor. Dat is het in essentie. Zo merk je ook voor wie deze drone van 1299,- (Fly More combo) bedoeld is: een extra keuze voor de serieuze filmmaker. De drone heeft nog niet het langverwachte C1-label. Niet de fout van DJI trouwens, maar van de EU die het blijkbaar niet eens raakt over de achterliggende vereisten.

DJI Air 2S kopen >>

 

“Moet ik de DJI Air 2S kopen?”

DJI Air 2SHoe kan je dan weten of dit een drone voor jou is? Stel jezelf de volgende vragen:

  • Ligt de nadruk van je drone-vliegen op video’s maken?
  • Wil je in 10-bit filmen indien mogelijk?
  • Doe je nu al aan kleurcorrectie na je opnames bij montage?
  • Weet je wat een “LUT” is?
  • Ken je de termen en doe je aan “spot correction” / “gradient masks”?

Als je op 1 of meerdere van deze vragen “nee” moest antwoorden, dan is de Air 2S kopen mogelijk weggesmeten geld. Immers, voor veel van ons ligt de nadruk op mooi vliegen, je filmpjes wat aan elkaar monteren met enkele kleine aanpassingen en hop, weer de lucht in. We zijn geen “pro”-dronographers, we leunen er wel dicht bij aan, dankzij vele leuke tools, maar de échte pro’s onder ons weten wat ze aan dit toestelletje hebben. En zelfs dan zullen ze mogelijk nog (verkeerdelijk) voor de Mavic 2 Pro kiezen, ook al is die nu ‘veel duurder’ voor bijna hetzelfde.

DJI Air 2S Fly More Combo kopen >>

 DJI Air 2S’ extra troeven

Iets waar filmmakers al lovend over zijn is de geoptimaliseerde “FPV-like” gimbal modus. De drone geeft het gevoel op beeld van een FPV-drone, maar stabieler en iets trager natuurlijk. De optimalisatie zit ‘m vooral in het niet meer hoekig heen en weer springen, maar een geleidelijk erin en eruit ‘glijden’ van de beweging, wat heel filmisch lijkt.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

En natuurlijk dit: handig in de “volg mij”-modus: de DJI Air 2S kreeg een upgrade naar vier sensoren – aan de voor-, achter-, beneden- en bovenzijde – om obstakels te herkennen en ontwijken die de vlucht kunnen belemmeren. Gebruikers krijgen tijdens eigen besturing automatisch een signaal, en kunnen daarnaast gebruik maken van het geïntegreerde Advanced Pilot Assistance System (APAS) 4.0, waarmee de drone zich autonoom om objecten heen manoeuvreert.

Allemaal handig, maar of dit de drone dé aankoop maakt voor jou, is daarom nog geen uitgemaakte zaak. Maar mogelijk is dit jouw ideale drone, vooral als je de Fly More Combo overweegt.

DJI Air 2S Fly More Combo kopen >>

 

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden