De ideale drone actioncam: ontdek de Insta360 GO 2

Mooie HD-beelden maken met je FPV-drone? Of een unieke andere kijk? Dan heb je een action camera nodig die licht én kwalitatief is. Ontdek de Insta360 GO 2.

Ik was eigenlijk initieel niet op zoek naar een actioncam om op een drone te monteren. Ik wou een makkelijk draagbare “bodycam” die de omgeving vanuit mijn standpunt zou filmen terwijl ik aan het dronen was. Ideale footage om tussen de haarscherpe dronebeelden te mengen in de eindmontage.

Ook had ik zo plots een extra veiligheid: mocht iemand tijdens mijn drone operatie ‘lastig komen doen’, had ik mogelijk beeldmateriaal om bij ongemakken te kunnen voorleggen. Haalt plots alle discussie weg. Of een plotse crash of falen van je drone? Je hebt er makkelijk beelden van. 

Ik kan ‘m ook monteren op m’n fiets, wat superstabiele beelden oplevert. Ik film dan ook constant in “pro modus” wat me veel vrijheid oplevert. Ook kan je ‘m makkelijk aan de voorruit van de auto hangen. Je bent plots regisseur… 

 

Insta360 GO 2: overal te bevestigen

Voor wie nog nooit de Insta360 GO 2 zag: hij lijkt hélémaal niet op een typisch vierkante GoPro. Het is een langwerpig wit staafje, met 1 cameralens op (neen, geen 360°) en 1 grote knop. De achterkant is voorzien van een sterke magneet zodat die camera aan alles blijft plakken wat enigszins metaal is.

In het pakket zit ook een sticky montageplaatje voor op gladde oppervlakken, wat sommigen bovenop hun drone monteren, maar ook een handige klem om ‘m bijvoorbeeld aan je baseball cap te bevestigen. Ook krijg je een handige hanger mee voor onder je T-shirt, en zo kan je -net zoals Iron Man- de camera op je borst hangen met de magneet. Veelzijdigheid is troef. Ook past de Insta360 GO 2 met een klein tussenstukje op GoPro-connectoren. Zo krijg je ineens een hele resem accessoires bij. Of natuurlijk zelf een houdertje 3D-printen, kan ook.

De Insta360 GO 2 werd vervangen door een groter broertje, de GO 3. Zelfde ervaring, nog betere bouw. 

Ontdek de Insta360 Go 3

 

Knap beeld, handige batterij, genoeg opslag

De Insta360 neemt op in een 3K circulair beeld, waardoor je nà de opname nog kan wisselen tussen een vierkant beeld, 16:9 (breedbeeld) of 9:16 (voor Instagram). De wijde lens ziet veel, héél veel en de ingebouwde microfoon neemt meestal wel degelijk op. Finaal resultaat is dus maximaal 1440P en 50fps, met ingebouwde beeldstabilisatie en al! En de camera, met 30GB interne opslag, weeg nog altijd maar 29 gram! In de dronewereld supérbelangrijk. Hadden we al vermeld dat die ook nog waterdicht is?

De camera zit in een wit intelligent batterijhoesje, wat dienst doet als tussentijdse oplader én als afstandsbediening én als tripod. Zo kan je tot 150 minuten lang filmen. Een batterijtechnologie die je misschien ook wel kent van Apple AirPods in hun kenmerkende witte oplaadhoesje. Ook kan je de Insta360 GO2 bedienen met je smartphone, via de app waarmee je ook je filmpjes synchroniseert. Al dit knaps krijg je voor een prijs van ongeveer 350,- , voor een degelijke actioncam met zoveel opties een klein prijsje.

 

De Insta360 GO 2 op je drone en als actioncam

Legendarische YouTuber en dronefannaat Niklas Christl onderwerpt de Insta360 GO 2 aan een heftige test. Geniet!

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

De Insta360 GO 2 werd vervangen door een groter broertje, de GO 3. Zelfde ervaring, nog betere bouw. 

Ontdek de Insta360 Go 3

 

Alternatief voor je action shot als je geen drone kan of mag gebruiken

Shot nodig waar je anders je drone stukvliegt? Of in een zone waar je niet mag opstijgen? Je Insta360 GO 2 geeft je een hoop aan alternatieve & creatieve shots!

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTube 

 


Deze info delen via...
error: Inhoud © FDR1.be - Deze inhoud is beveiligd.