Les 16: Frame skipping en andere videoproblemen bij je Tello oplossen

Ook een DJI Tello en last van ‘frame skipping’ of gewoonweg blokvormige video na het nemen van mooie dronebeelden? Hier hebben we voor je enkele oplossingen verzameld die je drone-videobeelden heel wat kunnen verbeteren.

Oorzaak en gevolg

Drones werken vaak op verschillende manieren als het op video-opnames betreft:

  1. Je drone kan ervoor kiezen om het beeld door te sturen naar de controller (je smartphone) die tevens de ontvanger is, aldus krijg je eigenlijk als resultaat een opname van video streaming;
  2. Je drone kan ervoor kiezen om (bijkomend en indien mogelijk) ook de videobeelden op the slaan op een micro-SD-kaartje aan boord van de drone.

In het 2e geval (bijvoorbeeld bij de DJI Mavic Mini) kan je weinig problemen ondervinden buiten tweaken van het opgenomen beeld. Ook moet je steeds opnames beëindigen alvorens de drone uit te zetten (zo “sluit je het bestand correct af”). Onze zorgen zijn dus voornamelijk van toepassing in het 1e geval (bijvoorbeeld bij DJI Tello) die ook videobeelden doorsturen én opslaan, maar vooral dus bij de DJI Tello die dit als énige vorm van opslag doet.

We focussen ons dus bewust op alle drones zoals de DJI Tello zondér lokale SD-kaartopslag op het toestel, maar enkel rekenend op een videostream voor opnames: er kan immers héél veel misgaan tussen lens en ontvangst op je smartphone tijdens het verzenden…Frame skipping oplossen

Allereerst kan je je voorzorgen nemen. Domme regeltjes, maar die véél verschil kunnen maken. Zo kan je...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.