DJI Mini 3: de light-versie van de DJI Mini 3 Pro

DJI maakt een mooie tussenversie tussen de DJI Mini 2 en de DJI Mini 3 Pro: de DJI Mini 3 erft nieuwigheden van zijn Pro-broertje, maar laat obstakeldetectie vallen, wat veel gezonder is voor je portemonnee. 

DJI Mini 3 (bijna Pro)

In essentie kan je de specificaties van de DJI Mini 3 Pro naast die van de DJI Mini 3 leggen. De grootste verschillen zijn:

  • De DJI Mini 3 beschikt niét over obstakelsensoren, je zal dus zelf moeten opletten om niet tegen objecten te vliegen.
  • De DJI Mini 3 werkt met Ocusync O2, waar de Pro met O3 werkt. Dit wil heel concreet zeggen dat de live videoconnectie bijvoorbeeld bij de Mini 3 720p/30fps is versus 1080p/30fps bij de Mini 3 Pro. In de praktijk merk je daar héél weinig van.
  • De DJI Mini 3’s camera gaat ‘maar’ tot 12MP (in plaats van 48MP) en qua video is z’n max 4K/30fps in plaats van 4K/60fps bij z’n grotere broer. Voor de fotografen is dus DJI Mini 3 Pro dan wel een betere keuze, voor de videomensen is dat weer klein bier.

Zoals je merkt is de DJI Mini 3 dus een DJI Mini 2 ‘op steroïden’ of een DJI Mini 3 Pro “light”: het behoudt wat gekende technologie van de Mini 2, maar erft heel wat leuke extra’s over van z’n grotere broer zoals de knappe camera en 90°-draaien-portretmodus, maar ook de langere vliegtijd dankzij een iets grotere batterij en wat meer stabiliteit (tot 5 Beaufort). Een hele goeie koop dus voor wie de dronehobby instapt, met veel drone voor een zachte prijs.

DJI Mini 3: ga zeker voor de Fly More Combo

Voor wie alle specificaties wil, hier zijn ze rechtstreeks van bij DJI, zo kan je ze vergelijk met grote broer DJI Mini 3 Pro.

DJI Smart Controller & DJI RC-N1 voor de DJI Mini 3 ProDe drone is beschikbaar in verschillende configuraties: Je kan de drone alleen kopen, met de standaard RC-N1-controller, maar ook met de DJI RC met scherm. Ook zijn er Fly More Combo’s waar je allemaal leuke extra’s krijgt, waar de 2 extra batterijen, de laadhub en de draagtas écht wel het waard zijn. We bevelen de Fly More Combo’s dan ook met klem aan, omdat je anders na 1 week toch die dingen bijkoopt en dan (veel) duurder uitkomt.

De DJI Mini 3 Fly More Combo met de smart controller-met scherm (DJI RC) kost 938,- en die met de traditionele controller zonder scherm (DJI RC N1) kost  768,-. Als alternatief kan je nog altijd de DJI Mini 2 FMC overwegen, oud maar goud.

DJI Mini 3 FMC (+ RC-N1) kopen >> DJI Mini 3 FMC (+ Smart DJI RC) kopen >>

  • DJI Mini 3 (alleen drone): € 489,- (niet aanbevolen)
  • DJI Mini 3 (+ DJI RC-N1): € 579,-
  • DJI Mini 3 (+ DJI RC): € 749,-
  • DJI Mini 3 Fly More Combo (+ DJI RC-N1 en heel veel extra’s): € 768,- (maar 20,- meer dus met zovéél meer)
  • DJI Mini 3 Fly More Combo (+ DJI RC en heel veel extra’s): € 938,-
© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

DJI Mini 3 Fly More Combo