DJI Mini 2: 4K maar geen CE-label C0

Het is een feit: de Mavic Mini heeft een opvolger, de DJI Mini 2. Heel origineel is DJI niet geweest met de naam buiten het droppen van “Mavic”, maar heeft deze 2e telg dan veel meer originele features?

DJI Mini 2 in het kort

Terwijl we dit schrijven is de DJI (Mavic) Mini 2 net uit. Lancering was voorzien op 4 november, maar dankzij enkele “toevallige” leaks wisten we weer alles op voorhand. Iets te kort door de bocht samengevat is de twee identiek aan de DJI Mavic Mini als zijn voorganger, maar met 4K, verder vliegen dankzij Ocusync 2.0 als connectie en met Bluetooth voor gegevensoverdracht.

DJI Mini 2 in het lang

Echte DJI-fans willen natuurlijk meer weten. Ook al is het design hetzelfde én blijft het gewicht mooi onder de 250 gram zoals zijn voorganger, toch springen deze features eruit:

  • De drone draagt niet het C0-label
  • De prijs is € 459, met € 599 voor de fly more combo deal met al de extra batterijen etc. die je ook bij zijn voorganger vond. Respectievelijk dus ong. 50,- en 100,- duurder dan de eerste editie
  • De afstandsbediening (RC) is compatibel met die van de Mavic Air 2 (en lijkt er dus héél hard op).
  • Ocusync 2.0, de WiFi-achtige verbinding die je drone met z’n RC-controller verbindt, levert een goed signaal tot 6km in Europa (en 10km in de USA), da’s dus 4km meer dan z’n voorganger. Heb je dit nodig? Neen. Je moet toch VLOS vliegen, maar het verzekert wel een beter signaal.
  • De weerstand tegen wind is ook verbeterd, tot 10,5 m/s zelfs volgens de specificaties. Da’s 40 km/u ongeveer!
  • Bij de drone zit ook een propeller beschermer, voor tijdens het transport.
  • De drone heeft een USB-C connectie.
  • De props zelf zijn iets stijver dan z’n voorganger en met oranje gemarkeerd.
  • De camera kan 4K tot 30fps en 1080p tot 60fps aan, met 4x zoom-mogelijkheid.
  • De camera kan eveneens RAW-foto’s nemen.
DJI Mini 2 kopen >

Beeldspecificaties voor de fanboys: “The following video resolutions are now available: 4K Ultra HD (3,840 x 2,160 pixels) at 24/25/30 fps, 2.7K (2,720 x 1,530 pixels) at 24/25/30 fps, and Full HD (1,920 x 1,080 pixels) at 24/25/30/48/50 fps. Recording is done on a Micro-SD/SDXC/SDHC memory card – there is still no internal memory. In addition, when taking photos, the DNG format for RAW recordings is now supported in addition to JPG. The ISO value of the camera can be set between 100-3200, the 24 mm (35 mm format equivalent) lens has a field of view (FOV) of 83° and an aperture of f/2.8. “

Verder overal verbeterde verbindingen en overdracht, inclusief dus Bluetooth voor beelden snel van toestel naar je smartphone over te dragen zonder constant dat kaartje te moeten verwijderen voor enigszins aanvaardbare overdrachttijden. Tot slot nog een ander type draagtas in plaats van het “koffertje” in de Fly More combo-versie.

Veel unboxing video’s zijn ondertussen al op het net te vinden, evenals de officïële (overpositieve) promovideo van DJI zelf. Hieronder een mooie in-depth review van RCblog.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTubeConclusie

De Mini 2, ondanks dat de vorm hetzelfde blijft, heeft toch heel wat verbeteringen in huis. Het blijven echter mooie “extraatjes”, want of een drone nu 2 km ver kan of 10 km zal je worst wezen in Europa, omdat VLOS een verplichting is. Het enige mooie is overal een sterker of verbeterd signaal. 4K op je camera is leuk, als je constant in 4K video’s bewerkt én publiceert, maar voor de drone-enthousiast die gewoon YouTube-filmpjes maakt, is 1080p nog altijd meer dan genoeg. Om daarvoor een compleet nieuwe droneset te kopen, is net iets te veel van het goede.

Als hij wél het C0-label zou dragen, was dit mooi meegenomen, maar nog geen noodzaak tot 2023 wanneer we pas voor de 1e keer nadelen gaan ervaren met sommige legacy drones m.b.t. de wetgeving (van A1 naar A3). Natuurlijk beslis jij waar voor jou de belangrijke accenten liggen en hoeveel budget je voor je hobby overhebt. Moét je wel updaten, zoals bijvoorbeeld na een total loss, is de Mini 2 echt wel een aanrader!

Fijn vliegen (ongeacht de drone) !

DJI Mini 2 kopen >

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden