GameSir T1d Bluetooth controller

Vaak zit het gevoel in de vingertoppen. Als je je minidrone bestuurt met je smartphone is dit niet voor iedereen altijd even makkelijk. Daar is een hulpmiddeltje voor: een controller, net zoals op je Playstation.

De DJI Ryze Tello wordt geleverd zonder remote controller en is te besturen via een smartphone of tablet die je eenvoudig verbindt via WiFi. Het bereik hiervan is zo’n 100 meter.

Maar, wil je de Tello toch liever met een fysieke controller bedienen? Dat kan! Met de GameSir T1d Bluetooth controller maak je eenvoudig verbinding met de Tello drone via je smartphone. Deze controller is specifiek afgesteld voor je Tello Drone. Zo heb je nog wel meer van die controllers, wie wat zoekt op internet vindt er wel een aantal. Een gewone PS4-controller of zo zou niet werken.

GameSir T1d kopen >>

 

Je smartphone bevestig je in de beugel van deze specifiek voor de Ryze Tello gemaakte controller om direct live met de camera mee te kijken. Er is nog wat discussie over de connectie Controller – Smartphone – Drone, en zeker of dit extra gebruiksgemak opweegt tegen een (mogelijke) lichte vertraging in controle.

Zelf zijn we even op testronde geweest en buiten wat rondgevlogen met de GameSir T1d controller. Er waren geen merkbare problemen, meer nog, kleine bewegingen waren véél makkelijker uit te voeren omdat je de sticks echt voélt, en da’s toch wel heel wat intuïtiever. Bij koppeling verdwijnen ook de softwarematige sticks op het scherm, dus je hebt weer wat extra beeld bij.

We zijn alvast fan. Opladen is simpel: hang de controller met micro-USB aan de stroom en je kan weer een hele tijd verder. Een minpuntje: vele knopjes op de controller hebben geen “echte” functie, maar als pluspunt wat dan weer een functie hééft staat klaar en duidelijk in de app uitgelegd.

Reviews

 

Kopen?

Je kan de controller kopen via verschillende kanalen. Koop echter best “lokaal online”, om onaangename verborgen en extra kosten (vooral US en UK) te vermijden.

GameSir T1d kopen >>

Deze controller is erg gewild en vaak uitverkocht. Regelmatig eens terugchecken voor de beschikbaarheid te controleren, helpt. 

Powered by DJI