Maak kennis met de DJI Tello als minidrone

De Ryze Tech Tello, ook wel bekend als de DJI Tello, is een ready to fly-drone die je bestuurd met je smartphone of tablet.

De drone is geschikt om zowel indoor als outdoor te vliegen en beschikt over geavanceerde sensoren waardoor de drone stil kan blijven hoveren in de lucht. De tello drone weegt slechts 80 gram. Hoewel de benaming ‘drone’ misschien veel verwachtingen schept, is de Tello eigenlijk een ‘minidrone’: beperkt in hoogte en beperkt in gewicht geeft ‘m de ideale maten voor “recreatief drone-gebruik”, en mag je ‘m een beetje minachtend ‘speelgoed’ noemen, maar met heel wat technologie aan boord. Een grote drone in een kleine vermomming, en met een laag betaalbaar prijsje!

Tello & racing

We geloven zo hard in de Tello, dat we deze (en énkel deze) minidrone als enige deelnemer aanvaarden voor onze races. Deze UAV toont zijn kunnen, en is betaalbaar en standaard krachtig genoeg voor grote fun. Net zoals bij de Formula 1 van grote race-auto’s, mag aan onze teergeliefde Tello niets technisch aangepast worden: zo speelt iedereen met eenzelfde kans om volop voor de racewinst te gaan. Natuurlijk kan je véél meer met deze minidrone dan alleen maar racen.

Extra fun

De Tello drone beschikt over een aantal verschillende vliegmodi die het vliegen met de drone erg leuk maken. Zo kun je de drone starten door hem simpelweg in de lucht te gooien. (best even oefenen natuurlijk boven gras) Ook kan de Tello drone in 8 verschillende richtingen stunts uitvoeren. In ‘Bounce Mode’ vliegt de Tello drone op en neer en er is zelfs een modus waar de drone gecontroleerd even wegvliegt.

Verder heeft deze drone een 720p 5-megapixel camera aan boord, die je toch wat leuke beelden laat schieten. Dankzij de elektro magnetische stabilisatie worden de beelden ook nog eens stabiel, wat echt uniek is voor een drone in deze prijsklasse. Geen natuurfilms van David Attenborough in 4K, maar toch voldoende om mekaar “Ooh!” en “Aah!’ te doen roepen.

Veilig

Dankzij de ‘Failsafe Protection’ landt de Tello drone automatisch en veilig wanneer de verbinding is verbroken. Dit zorgt ervoor dat de drone niet zomaar uit de lucht komt vallen en crasht. Dankzij het Vision Positioning System meet de Tello drone de exacte afstand tot de grond waardoor hij veilig kan opstijgen en landen. Alleen naar huis komen kan de Tello niet: hij heeft immers géén GPS aan boord, waardoor de prijs (en het gewicht) lekker laag blijven, zonder dit snufje. Voordeel van geen GPS: je kan makkelijk onder dingen doorvliegen, immers geen satellietontvangst nodig…

Batterij

De Tello drone wordt geleverd met een 1100 mAh 3.8V LiPo accu die je een vliegtijd tot maximaal 13 minuten geeft. Met extra batterijtjes verleng je jouw vlucht. De custom batterijen zijn makkelijk te verwisselen waardoor een pitstop niet lang hoeft te duren.

Programmeren: een extra troef

De Ryze Tech Tello drone kun je ook programmeren via een handige app. Zo bedenk je vooraf een route, waarin je de drone ook vette trucs kan laten uitvoeren, en laat je vervolgens de drone jouw geprogrammeerde route vliegen. Een extraatje voor de nerds & geeks onder ons.

Tello, onze minidrone!

Een echte aanrader? Zeker, anders zouden we niét deze drone op dit moment de keuze maken die we hier ondersteunen. Neem maar eens een kijkje in onze “Drone School”, en je merkt wat we er allemaal mee doen, stap per stap.

Kopen?

Voor de drone aan te kopen, kijk rustig rond bij je lokale Mediamarkt, of bestel via Bol.com of Amazon. We geven je alvast enkele links, zonder enige verplichtingen. (we hebben immers er geen enkele band mee) (laatste update: 19/05/2019)