Snellader voor je DJI Mini 4 Pro (en andere drones)

Ook DJI werkt duurzaam en steekt geen onnodige laders meer bij zijn nieuwe(re) drones. Welke snellader kiezen, want als je bijvoorbeeld de doos van jouw nieuwe DJI Mini 4 Pro opent, sta je alvast voor deze onaangename verrassing…? 

Snelladen met USB-C

Als we gaan kijken naar de DJI Mini 4 Pro, dan lezen we dat DJI zowel voor de oplaadhub en de batterijen, maar ook voor de controller, een 30W-USB-C-lader (al dan niet van DJI zelf) aanbeveelt. Zelf echter levert DJI al lang geen laadblokje meer bij hun drones. Serious, DJI?

Je zou kunnen zeggen: “Maar ik heb hier toch nog laders rondslingeren van m’n smartphone?”. Die zijn vaak echter geen oplossing. Er zijn immers enkele belangrijke punten te checken:

  • Het moet een full USB-C-lader (de ‘kleine ronde’ versie van USB) zijn en niet de standaard USB-A-lader (de brede versie van USB)
  • Het moet best een snellader zijn: een voordeel van USB-C is dat er nieuwe laadprotocols ondersteund worden. Ander kan je (heel) lang naar traag knipperende laad-LED’jes kijken van je hub of drone.
  • Het moet een lader zijn van een merk met enige reputatie: je wil niet dat jouw mooie dure drone of z’n batterrij(en) plots ontvlammen omdat je een goedkope (onbeveiligde) lader gebruikt van een of ander wit product. Veiligheid eerst, en je bespaart er hopen kosten mee!
  • Jouw lader moet opladen met 30W ondersteunen: bij minder krachtige laders kan je weer uren wachten eer de stroom druppelsgewijs je batterij invloeit. Krachtigere laders dan het (maximale) 30W moet dan weer de optie hebben om terug te schakelen, en veilig, mét herkenning, de gevraagde 30W afleveren aan je drone of hub.
  • En onthou: we raden altijd aan gepaste, hoogwaardige kabels te gebruiken en zelfs bij voorkeur (enkel) de kabel die meegeleverd werd met je drone. Zo profiteer je maximaal van wat DJI voor je voorziet.

Snelladers voor je DJI Mini 4 Pro drone

Uit jarenlange ervaring mogen we gerust stellen dat we goede ervaringen hebben met erkende merken zoals Anker en Belkin. We zochten het even voor je uit en stellen je hier 2 opties voor.

Optie 1: snelle USB-C snellader

Anker PowerPort III Mini 30W USB-C PowerIQ 3.0 SnelladerEen goede USB-C-oplader hoeft niet duur te zijn. We kozen er eentje die perfect in je tas past, 30W of meer ondersteunt, en je weer heel wat kopzorgen bespaart. Met het intelligent laden mag je ook zeker zijn van een zo kort mogelijke laadtijd.

snelle USB-C snellader kopen >>

 

Optie 2: krachtigere USB-C snellader met meer poorten

Anker Power Delivery en Quick Charge Oplader 45W (snellader)Soms echter, wil je iets meer. Want, een lader die wat meer power aan boord heeft én kan terugschakelen geeft extra mogelijkheden. Jouw andere draagbare gadgets met USB in je dronetas, zoals een smartphone, strobelichtje of camera, moeten immers ook nog kunnen opgeladen worden.

Je wil echter niet kilo’s verschillende laadblokjes moeten meesleuren. Dan is een smart snellader, met 2 of meer poorten die USB-C én soms ook nog USB-A ondersteunt, vaak een goede keuze. Onze keuze is betrouwbaar en versatiel… en intelligent! Ook handig dus dankzij de A-versie voor àndere drones dan de Mini 4 Pro.

Krachtigere USB-C & USB-A snellader kopen >>

 

En wat in de auto?

In de auto ga je met standaard 12V-laders op alle mogelijke manieren terugvallen op frustrerend “traag laden”. Vaak is je nood aan opladen tijdens de rit gekoppeld aan een dag filmen met je drone in opdracht, of een leuke kampeertrip of vakantie uitstap. Op dat moment zijn je noden méér dan ‘puur even wat bijtanken in de wagen’ en ga je best voor een oplossing zonder kopzorgen, die wél snelladen (zelfs met de bovenstaande blokjes als extra!) ondersteunt en een dag stroom garandeert. Onze artikel Ecoflow River Mini stroomstation: je drones opgeladen, de hele dag lang! helpt je daarbij, en geeft wat extra info.

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden