Lid worden van FDR1 als droneclub!

Hoi! Fijn dat je even binnenvalt. Dus je bent op zoek naar een droneclub? Wel dan ben je bij deze Belgische, op en top Vlaamse droneclub aan het juiste adres. Sta me toe Formula DR-One, of FDR1 in het kort, even voor te stellen. 

 

Gezellig

FDR1 is een gezellige vereniging vol interessante mensen met eenzelfde passie: met drones vliegen. Of je nu graag racet met je drone, of leuke natuurfilms zelf wil schieten, het kan allemaal. Samen, in al onze verscheidenheid, genieten we in de natuur van drones en e-sport.

k Heb me zo een zalige kleine drone gekocht die ze hier aanraadden, de DJI Tello. Een eenvoudig dingetje, maar het kan wel heel wat. Voor mij was het gewoon een kans om kennis te maken met drones. Ja, ik race een beetje, maar net zoals iedereen hier: amateuristisch. ’t Gaat immers om het plezier, niet om de perféctie. Met die Tello heb ik ook al fijn filmpjes gemaakt in mijn straat. Okee, ’t is “maar” DVD-kwaliteit, maar ik léér bij en je ziet resultaat. Overlaatst de 1e keer met zo een VR-bril geprobeerd. Man, da’s leuk!

-Marnix-

Lid worden zoals Marnix

 Eenvoudig

Ook houden we het lekker eenvoudig: we vragen géén lidgeld, we vliegen met een leuke drone die minder kost dan een paar schoenen, en iedereen die met een recreatieve drone vliegt en graag filmpjes maakt of beeldjes schiet, is welkom! De vereniging draait dus niét om drones, maar om mensen.

Ik heb al in veel te veel verenigingen gezeten in m’n leven, waar je plots denkt van: dit is nu toch écht m’n ding niet. Dan wil je ook eenvoudig kunnen zeggen: “Ik ben weg, sorry”. Dit kàn hier, zonder enig probleem. Je hoeft geen lidgeld te betalen, je hangt niét vast, maar man o man, wat is dit groepje verslavend! ’t Zijn hier echt dronefans voor dronefans. Dat geeft je energie, om deel te nemen … én te organiseren. Lang leve de DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 (Pro)! 

-Steven-

Lid worden zoals Steven

 Samen met 4,622 andere dronefans!

De nadruk op “samen even buiten komen”: want overal waar lucht is, kan je in principe vliegen met jouw kleine maar krachtige en vernuftige minidrone. Natuurlijk geven we je tips in onze Drone School, documenteren we leuke plaatsjes om te vliegen, hebben we een heuse racecompetitie voor wie wil en stellen we elkaar nerdy dronevragen op ons prikbord.

Als je naar de 50 gaat, kopen sommigen een moto of leggen ze een vijver aan. Ik amuseer me gewoon met m’n auto’s en alles wat een motor heeft. Altijd gedaan, en nog altijd. Ik kreeg goeie raad hier van deze vereniging en heb me vol vertrouwen in de drone-wereld gesmeten: direct toen een DJI Mavic Mini gekocht. Prachtbeest! Op de wei vlieg ik rond en ik krijg regelmatig de opmerking van ‘Eric, rustigaan!’. Maar al dat brave gedoe is niet voor mij, eerder een rode lap op een stier. Ik probeer, maar toch is het fijn hier raad te kunnen krijgen. Risico’s nemen is ook weten wat de échte grens is. ‘k Heb hier veel geleerd. Die handige Preflight Checklist is wel nuttig. Mijn vrouw zegt nu van te weten hoe het moet, maar het in de vingers hebben is toch nog wat anders. 

-Eric-

Lid worden zoals Eric

  

Meer weten?

Meer over de vereniging >>

Meer over lid worden >>