Over ons

FDR1 is een gezellige vereniging vol interessante mensen met eenzelfde passie: met drones vliegen. Of je nu graag racet met je drone, of leuke natuurfilms zelf wil schieten, het kan allemaal. Samen, in al onze verscheidenheid, genieten we in de natuur van drones en e-sport.

Een vereniging die al 628 ‘Drone ACEs’ verenigt


FDR1, oftewel in het lang en het breed ‘Formula DR-One’, is een vereniging oorspronkelijk uit het Leuvense waar iedereen welkom is. Sociaal samen genieten we van onze minidrone, in alle verscheidenheid.

Ook houden we het lekker eenvoudig:

  • We vragen geen jaarlijks lidgeld, zo kan iedereen deelnemen,
  • We kiezen voor onze ‘plezante’ eigenzinnige races voor een (camera-)minidrone die minder kost dan een paar schoenen,
  • Ook zijn alle andere drones welkom om leuke filmpjes te schieten en het ‘drone life’ te delen.

De vereniging draait dus niét puur om drones, maar om mensen.

Meer over lid worden

 

Een open, sportieve vereniging met oog voor de natuur

Uitleg verschaffen

Met een minidrone (of microdrone) kan je overal recreatief vliegen of racen, zonder overlast te veroorzaken. En wie hieraan twijfelt, die tonen we het graag of leggen we het geduldig even uit. Ook dat is een doel van een vereniging: het onbekende voor iedereen toegankelijk maken en deze dronehobby in het juiste daglicht stellen. Voor onze leden stellen we, naast de publieke, ook graag exclusieve content ter beschikking die je dan na inloggen naar hartelust kan bekijken. 

Het was een bewuste keuze van de vereniging om te focussen op gewoon genieten en/of racing met een kleine betaalbare camera-drone, de DJI Tello. Zo is deze hobby maximaal toegankelijk zonder zware uitgaven te moeten maken om in het (gespecialiseerde) FPV-racing-wereldje te stappen. Hier ligt dus de nadruk op gezellig rondvliegen met consumer drones zoals DJI Tello, DJI Mavic Mini & DJI Mini 2 die vooral in de ‘open categorie A1 en A3’ vertoeven.    

 

Samen naar buiten

Bij stortregen kruipen we lekker binnen, maar vanzelfsprekend verkiezen we het échte luchtruim. Een unieke sportvereniging die FDR1! Toch ligt de nadruk op “samen even buiten komen”: want overal waar lucht is, kan je in principe vliegen met jouw kleine maar krachtige en vernuftige minidrone. Zo hebben we dus 2 groepen dronepiloten, zogenaamde “Drone ACEs”, in onze vereniging:

  • Zij die graag rondzoeven met een Formule 1-achtste race in het achterhoofd, en een mooi beeldje is ‘meegenomen’, onze droneracer met een DJI Tello;
  • Zij die graag filmisch rondzweven en mooie beelden schieten in de natuur, dronografie zoals dat heet, onze dronographers, vaak met allerlei drones zoals de DJI Tello, DJI Mavic Mini & DJI Mini 2.

Natuurlijk‘ hebben we ook respect voor de natuur! Onze heerlijk kleine hi-tech minidrones zijn bijna geluidloos, volledig elektrisch. Onze piloten respecteren de omgeving waarvan we mogen genieten om in te vliegen. Een gezonde hobby!

Plaatsen in België & Nederland waar FDR1 vertegenwoordigd is, dankzij z’n 628 leden.

Meer weten?

Brand je al van verlangen om meer te weten over lid worden van onze vereniging en alle details? Of heb je (als bedrijf) vragen voor ons als vereniging? We helpen je graag verder.

Wil je lid worden? Kom erbij!

Vragen voor ons als bedrijf?