Over ons

FDR1 is een gezellige gratis online community vol interessante mensen met eenzelfde passie: met drones vliegen. Of je nu graag rondracet met je drone, of leuke natuurfilms wil schieten, het kan allemaal. Samen, in al onze verscheidenheid, genieten we in de natuur van drones en e-sport.

Een site die al 3,094 ‘Drone ACEs’ verenigt


FDR1, oftewel in het lang en het breed ‘Formula DR-One’, is een initiatief oorspronkelijk uit het Leuvense waar iedereen welkom is. Sociaal samen genieten we van onze minidrone, in alle verscheidenheid.

Ook houden we het lekker eenvoudig:

  • We vragen geen verplichte bijdrage, zo kan iedereen deelnemen, deze site is en blijft gratis,
  • We kiezen voor onze ‘plezant’ eigenzinnig rondvliegen met een (camera-)minidrone die minder kost dan een paar schoenen,
  • We zijn een leuke verenging van drone-bezitters  die graag leuke filmpjes schieten of foto’s nemen en het ‘drone life’ te delen.

Dit online en offline gebeuren draait dus niét puur om drones, maar om mensen.

Meer over Drone Ace worden

 

Open & sportief met oog voor de natuur

Uitleg verschaffen

Met een minidrone (of microdrone) kan je overal recreatief vliegen, zonder overlast te veroorzaken. En wie hieraan twijfelt, die tonen we het graag of leggen we het geduldig even uit. Ook dat is een doel van een vereniging: het onbekende voor iedereen toegankelijk maken en deze dronehobby in het juiste daglicht stellen. Voor onze leden stellen we, naast de publieke, ook graag exclusieve content ter beschikking die je dan na inloggen naar hartelust gratis kan bekijken. 

Het was een bewuste keuze van de vereniging om te focussen op gewoon genieten met een kleine betaalbare camera-drone, de DJI Tello. Zo is deze hobby maximaal toegankelijk zonder zware uitgaven te moeten maken om in het (gespecialiseerde) FPV-wereldje te stappen. Hier ligt dus de nadruk op gezellig rondvliegen met consumer cameradrones zoals DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 (Pro) die vooral in de heel vrije ‘open categorie A1 en A3’ vertoeven.    

 

Samen naar buiten

Bij stortregen kruipen we lekker binnen, maar vanzelfsprekend verkiezen we het échte luchtruim van de Open Categorie. Een unieke hobby, dat dronen met FDR1! Toch ligt de nadruk op “samen even buiten komen”: want overal waar lucht is, kan je in principe vliegen met jouw kleine maar krachtige en vernuftige minidrone. Zo hebben we dus 2 groepen dronepiloten, zogenaamde “Drone ACEs”, in onze vereniging:

  • Zij die graag rondzoeven met een Formule 1-achtige race in het achterhoofd, puur voor het plezier en een mooi beeldje is ‘meegenomen’, onze droneracer met een DJI Tello;
  • Zij die graag filmisch rondzweven en mooie beelden schieten in de natuur, dronografie zoals dat heet, onze dronographers, vaak met allerlei drones zoals de DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 (Pro).

Natuurlijk‘ hebben we ook respect voor de natuur! Al onze heerlijk kleine hi-tech minidrones zijn bijna geluidloos, volledig elektrisch. Onze piloten respecteren de omgeving waarvan we mogen genieten om in te vliegen. Een gezonde hobby!

Plaatsen in België & Nederland waar FDR1 vertegenwoordigd is, dankzij z’n 3,094 Drone Aces.

Meer weten?

Brand je al van verlangen om meer te weten over lid worden van onze vereniging en alle details? Of heb je (als bedrijf) vragen voor ons als verenigend initiatief? We helpen je graag verder.

Wil je Drone Ace worden? Kom erbij!

Vragen voor ons als bedrijf?