Over ons

FDR1 is een gezellige gratis online community vol interessante mensen met eenzelfde passie: met drones vliegen. Of je nu graag rondracet met je drone, of leuke natuurfilms wil schieten, het kan allemaal. Samen, in al onze verscheidenheid, genieten we in de natuur van drones en e-sport.

Een site die al 4,622 ‘Drone ACEs’ verenigt


FDR1, oftewel in het lang en het breed ‘Formula DR-One’, is een drone-initiatief oorspronkelijk uit het Leuvense waar iedereen welkom is. Sociaal samen genieten we van onze minidrone, in alle verscheidenheid.

Ook houden we het lekker eenvoudig:

  • We vragen geen verplichte bijdrage, zo kan iedereen deelnemen, deze site is en blijft gratis,
  • We kiezen voor onze ‘plezant’ eigenzinnig rondvliegen met een (camera-)minidrone die minder kost dan een paar schoenen of mét je eigen camera-drone natuurlijk,
  • We zijn een leuke vereniging van drone-bezitters  die graag leuke filmpjes schieten of foto’s nemen en het ‘drone life’ te delen.

Dit online en offline gebeuren draait dus niét puur om drones, maar om mensen.

Meer over Drone Ace worden

 

Open & sportief met oog voor de natuur

Uitleg verschaffen

Met een minidrone (of microdrone) kan je overal recreatief vliegen, zonder overlast te veroorzaken. En wie hieraan twijfelt, die tonen we het graag of leggen we het geduldig even uit. Ook dat is een doel van een vereniging: het onbekende voor iedereen toegankelijk maken en deze dronehobby in het juiste daglicht stellen. Voor al onze 4,622 leden stellen we, naast de publieke, ook graag exclusieve content ter beschikking die je dan na inloggen naar hartelust gratis kunt bekijken. 

Het was een bewuste keuze van de vereniging om te focussen op gewoon genieten met kleine betaalbare camera-drones zoals o.a. de DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 (Pro) & C0/C1-drones. Zo is deze hobby maximaal toegankelijk zonder zware uitgaven te moeten maken om in het (gespecialiseerde) dronewereldje te stappen. Bij ons ligt dus de nadruk op gezellig rondvliegen met consumer cameradrones die al wat meer kunnen én vooral in de heel vrije ‘open categorie A1 en A3’ vertoeven, zoals de hoger genoemde drones, maar ook andere C0- en C1-labeled drones.    

 

Samen geïnformeerd naar buiten

Bij stortregen kruipen we lekker binnen, maar vanzelfsprekend verkiezen we het échte luchtruim van de Open Categorie. Een unieke hobby, dat dronen met FDR1! Toch ligt de nadruk op “samen even buiten komen” en “met  kennis zelf rondvliegen”: want overal waar lucht is, kan je in principe vliegen met jouw kleine maar krachtige en vernuftige minidrone. Zo hebben we dus een leuke groep van dronepiloten in onze vereniging, de zogenaamde “Drone ACEs”, die beseffen hoe fijn deze hobby is.

Natuurlijk‘ hebben we ook respect voor de natuur! Al onze heerlijk kleine hi-tech minidrones zijn bijna geluidloos, volledig elektrisch. Onze piloten respecteren de omgeving waarvan we mogen genieten om in te vliegen. Een gezonde hobby!

 

Plaatsen in België & Nederland waar FDR1 vertegenwoordigd is, dankzij z’n 4,622 Drone Aces.

Meer weten?

Brand je al van verlangen om meer te weten over lid worden van onze vereniging en alle details? Of heb je (als bedrijf) vragen voor ons als verenigend initiatief? We helpen je graag verder.

Wil je Drone Ace worden? Kom erbij!

Vragen voor ons als bedrijf?