Over ons

Hou jij ook van met minidrones vliegen? Dan is FDR1 hét antwoord voor je: een gezellige vereniging vol interessante mensen met eenzelfde passie: met drones vliegen. Of je nu graag racet met je drone, of leuke natuurfilms zelf wil schieten, het kan allemaal. Samen, in al onze verscheidenheid, genieten we in de natuur van drones en e-sport.

 

Laat ons samen genieten


FDR1, oftewel in het lang en het breed ‘Formula DR-One’, is een Leuvense vereniging waar iedereen welkom is. Sociaal samen genieten we van onze minidrone, in alle verscheidenheid.

Ook houden we het lekker democratisch:

  • We vragen geen lidgeld, enkel een op basis van aanwezigheid-bijdrage. Zo kan iedereen deelnemen.
  • Daarbij kozen we voor een minidrone die minder kost dan een paar schoenen als we in ‘race modus’ zijn als vereniging. Toch is ‘onze minidrone’, de DJI Tello, een knap staaltje techniek, dat garant staat voor eindeloos plezier. Daarmee racen we. Wil je toch meer? Dat kan, andere drones ook welkom voor gewoon leuke filmpjes schieten en het ‘drone life’ te delen. Word jij de volgende toppiloot van onze vereniging?

De vereniging draait dus niét om drones, maar om mensen: ervaringen uitwisselen, leren van elkaar, of tegen elkaar racen. Gezellig samenkomen dus én nieuwe leuke mensen ontmoeten.

 

Een gevarieerd menu aan activiteiten


Racen tegen een andere minidrone-piloot? Of liever een drone programmeren en je programmeerkunsten testen? Of houden we het maar bij knappe natuurfilms schieten met glijdende beelden vanuit de lucht die David Attenborough jaloers maken met jouw lievelingsdrone? Het kàn allemaal bij FDR1.

En komt er dan toch een nieuwe discipline? Dan voegen we die gewoon toch toe!

 

Sport en natuur gaan samen


Met een minidrone kan je overal racen, zonder overlast te veroorzaken. Bij stortregen kruipen we lekker binnen, maar vanzelfsprekend doe je dat liever buiten. Een unieke sportvereniging die FDR1! Toch ligt de nadruk op “even buiten komen”: als vereniging is onze betaalbare drone hét excuus bij uitstek om de wijde wereld in te trekken. Want overal waar lucht is, kan je in principe vliegen met jouw kleine maar krachtige en vernuftige minidrone.

‘Natuurlijk’ hebben we ook respect voor de natuur! Onze heerlijk kleine minidrones zijn bijna geluidloos, volledig elektrisch. Onze piloten respecteren de omgeving waarvan we mogen genieten van het vliegen. Een gezonde hobby!

 

Yup, meer weten!

Meer informatie over? Een van deze knoppen kan je helpen:

Wil je lid worden? Kom erbij!

Vragen voor ons als bedrijf?