Les 31: FPV “van den Aldi” (FPV met een niet-FPV-drone)

FPV kan je meestal enkel maar van dromen. Je vliegt met een smart VR-bril op je hoofd, vaak 500 euro alleen al, om dan met in-cockpit beelden de duizelingwekkendste vlucht van je leven te beleven, als je je drone niet tegen de grond knalt. Oefenen, oefenen, oefenen dus. En regelmatig reparatiekosten. Maar het kan ook anders. We hebben het even getest in veilige omstandigheden, en op budget. 

 

Wel “First Person View”, maar niét FPV

Mavic Mini met FPVFPV staat vaak synoniem met FPV-racing. Daar maak je gebruik van een speciale (dure) controller, een zelfbouwdrone met camera voor de first-person-view en eigen videokanaal, een GoPro voor de opnames, high performance batterijen die een 5 minuten meegaan en een analoge of digitale (dure) VR-bril (goggles) voor de in-cockpit-view. Voor je eerste setup ben je snel al 1000 euro of meer kwijt. Je kan ook opteren voor het comfort-pad en je een DJI FPV Drone combo aanschaffen, ook weer 1300+ euro. Daarmee haal je natuurlijk snelheid in huis van 140 km/u en vet snelle acceleraties… en even snelle crashes. “Dat hoort er nu eenmaal bij”, zegt een echte doorwinterde racer. Of dàt iets voor jou is, kan je elders op onze site ontdekken.

Voor wie deze dure en snelle racehobby niét wil, maar wel wil proeven van hoe het is om door de ogen van de drone te kijken alsof je er zelf inzit met realistischere snelheden en minder crashes, dient déze pagina: FPV als letterlijk “First Person View”, voor een appel en een ei. “Van den Aldi” dus (“Van de Lidl” voor onze Nederlandse lezers), maar wel kwalitatief hoogstaand.

Maak je keuze. FPV met…

Tello Mini Mini 2 AndereFPV met...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.