Eerste DJI FPV Drone is een feit!

Dat DJI met een FPV-drone ging komen, is al maandenlang geen geheim meer. Toch was er, dankzij een onvoorzichtige YouTuber, al beeldmateriaal gelekt van de unboxing van het toestel. Nu kennen we echter de DJI FPV in al zijn glorie…

DJI gaat FPV

Heet van de naald

We vulden dit artikel net aan met de recentste informatie die ons bereikte.De YouTuber in kwestie was snel om de video terug te verwijderen, maar de mensen van ‘The Verge’ hadden (net zoals anderen) de video al gedownload en opnieuw gepost. In hoeverre dit ‘lek’ authentiek was of in scène gezet, doen we geen uitspraak…

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

De batterij is een vierkante blok, typisch voor het wereldje, maar met naar verluid custom connectoren, op te laden via een soort oplader/powerbank-achtig iets. De controller is dan weer precies ontsnapt uit een Playstation 5-doos, en vlotter in de hand liggend dan de gekende DJI RC controllers. De V2-versie van de gekende DJI Goggles lijken lichter dan hun voorganger.

 

Officieel voorgesteld

Zo stelde DJI zélf de drone voor op 02.03.2021:

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Prijs?

In de wandelgangen was de gangbare prijs voor dit setje al naargelang de extraatjes ergens rond de 1.500 EUR, wat ongeveer overeenkomt met de gecombineerde prijs is van een DJI Mini 2, een FPV-controller en de DJI Goggles oftewel 1 DJI Mavic Pro. Dit is nu realiteit gebleken: 

In detail:

  • 730 EUR voor het basispakket van drone met controller
  • 580 EUR voor de DJI FPV bril (goggles) alleen
  • 1.349 EUR voor de DJI FPV Combo (drone, controller, goggles, 1 accu)
  • 1.628 EUR voor de DJI FPV Fly More Combo (drone, controller, goggles, 3 accu’s, oplaadhub)

 

FPV-drone is geen cameradrone, en ook geen echte FPV-drone

Enkele filmmakers testten in avant-première de DJI FPV drone uit, en… crashten. YouTube staat er vol mee. Neen, boys and girls, een FPV-drone is géén cameradrone-met-gps-en-auto-stabilisatie. Ook reageert (ongeacht de snelheid) de drone trager dan zijn ‘echte’ FPV-collega’s: zelfbouwdrones schieten de lucht in en verbruiken meer piekvermogen voor al hun capriolen.

Een eerlijke test, vol enthousiasme, deden de testers van Bright.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTubeTevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden