DJI FPV: de 1e FPV drone van DJI is een feit

Dat DJI met een FPV-drone ging komen, is al maandenlang geen geheim meer. Toch was er, dankzij een onvoorzichtige YouTuber, al beeldmateriaal gelekt van de unboxing van het toestel. Nu kennen we echter de DJI FPV in al zijn glorie…

DJI gaat FPV

DJI FPV officieel voorgesteld

Zo stelde DJI zélf de drone voor op 02.03.2021:

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Prijs?

In de wandelgangen was de gangbare prijs voor dit setje al naargelang de extraatjes ergens rond de 1.500 EUR, wat ongeveer overeenkomt met de gecombineerde prijs is van een DJI Mini 2, een FPV-controller en de DJI Goggles oftewel 1 DJI Mavic Pro. Dit is nu in realiteit wat voordeliger gebleken (mits wat goed zoeken). 

In detail:

  • 1.200 EUR (of minder) voor de DJI FPV Combo (drone, controller, goggles, 1 accu)
  • 1.500 EUR (of minder) voor de DJI FPV Fly More Combo (drone, controller, goggles, 3 accu’s, oplaadhub)
DJI FPV Combo kopen >>

Check deze link voor instant kortingen tot makkelijk 15%

 

DJI FPV is geen cameradrone, en ook geen echte FPV-drone

Enkele filmmakers testten in avant-première de DJI FPV drone uit, en… crashten. YouTube staat er vol mee. Neen, boys and girls, een FPV-drone is (soms) géén cameradrone-met-gps-en-auto-stabilisatie. Natuurlijk heb je verschillende modi: een cameradrone-achtige modus met beperkingen om met dit beest te leren omgaan, eentje voor de al meer doorwinterde vlieger en een acro-modus waar alle remmen losgaan! Adrenaline verzekerd! Ook reageert (ongeacht de snelheid) de drone trager dan zijn ‘echte’ FPV-collega’s: zelfbouwdrones schieten de lucht in en verbruiken meer piekvermogen voor al hun capriolen. Zelfbouwdrones hebben dan maar ook een vliegtijd van om en bij de 4 minuten per batterij, waar dit beestje 20 minuten in de lucht kan blijven. Toch is het de ideale mix!

DJI FPV Combo kopen >>

Check deze link voor instant kortingen tot makkelijk 15%

 

Een aanradertje? Als je volop met FPV in de DJI-context wil loss gehen, neem dan ook even het Care Refresh plan erbij. Het gaat je heel wat eurootjes besparen bij reparaties met deze 140 km/u snelle drone.

 

Tot slot : een eerlijke test, vol enthousiasme, deden de testers van Bright.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTube