DJI Air 3: de nieuwe middenmoot tussen de Mini 3 Pro en Mavic 3

Maak kennis met de DJI Air 3. Maar wat tref je op de Air 3 aan van features in vergelijking met andere bestaande drones? Is deze nieuwe drone “het waard”? 

DJI Air-serie

De DJI Air-serie is altijd dat type drone geweest dat “nog net klein genoeg is”, maar ook “alle belangrijke features meedraagt van z’n grote broertjes die er toe doen.” Zo was (en is) de DJI Air 2S nog altijd het lievelingetje bij vele meer pro-fotografen als go to-werkbeest.

DJI Air 3: wat is er nieuw?

We gaan ons niet gekstaren op alle specdetails. We bekijken het even praktisch en nuchter.

Allereerst mag je de dubbele camera (net zoals de DJI Mavic 3) aftikken op de Air 3. Het zijn niet de super dubbele sensors van de Mavic 3, maar wel de 1 1/3-inch versies en die een telefotolens bovenaan heeft naast de gewone lens. Een iets kleinere camera-body dan de Mavic-serie dus met 2 camera’s aan boord.

In onze opinie is de ganse Mavic 3-serie (Pro, Classic, …) de DJI-drone te kiezen voor de filmfan, terwijl fotografen met deze Air 3 het ideale beestje binnenhalen. Wat een mooie drone, met al wat je nodig hebt aan je vingertoppen.” 

De batterijen zouden gelijkaardig zijn aan die van de Mavic-serie, maar daarom niet identiek. Ze hebben immers een nieuw kunstje: Heb je nog wat restjes in enkele batterijen steken, de hub voegt ze samen op 1 batterij. Vaak een life saver op locatie. Verder laden ze weer wat optimaler en sneller dan hun voorgangers.

De Smart Controller DJI RC 2 is interessant, en vergelijkbaar met de smart controller DJI RC die we kennen van bij de DJI Mini 3 Pro en de DJI Mavic 3 Classic onder andere, maar met als extra bonus feature externe antennes. Ook al kent de DJI RC geen echte problemen met signaal bij correct gebruik, toch zal dit wat voordelen opleveren, al was het maar geruststelling voor ongeruste piloten. Met de O4-technologie is eindelijk het video doorsturen ook beter geworden en krijgen we HD-beeld live te zien.

De props zijn van het clip-on principe zoals bij de DJI Mavic 3 Classic bijvoorbeeld, en de gimbal-protector is er eentje uit stevig plastic en minder harnas-achtig.

DJI Air 3 Fly More Combo kopen >>

 

DJI Air 3, maar ook luchtige prijs?

C1-klasse (png)De prijzen voor de Air 3 variëren van net iets boven de 1.000 euro tot iets minder dan 1.600 euro voor de felbegeerde Fly More Combo met de nieuwe DJI RC 2 controller “met scherm en antennes” dus. Ander goed nieuws: deze Air 3 heeft ook het C1-label gekregen, aangezien de drone minder dan 900 gram weegt (720 gram). Een plusje dus zoals broertje Mavic 3 Classic.

De Air 3 is dan het go to-toestel voor de meer kwaliteitsbewuste fotograaf, vooral dankzij de knappe telelens. We raden de DJI Air 3 dus aan voor de fotografen onder ons, de DJI Mavic Classic is dan weer dé ideale keus voor de filmers onder ons.

DJI Air 3 kopen >>

 

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

 

Specs voor de liefhebbers

Voor wie alle specificaties nog eens op een rijtje wil hebben:

 • Dubbele camera met 1x zoom (24 mm groothoek) en 3x optische zoom (70 mm telefoto)
 • Beide camera’s hebben een 1/1,3″-sensor, die verrassend kleiner is dan de huidige 1″-sensor op de Air 2S
 • Dubbele native ISO (vergelijkbaar met Mini 3 Pro)
 • Vast diafragma, spijtig genoeg
 • 12MP foto’s (extrapoleren naar 48MP via Quad Bayer)
 • Film tot 4k60 HDR (groothoek) en 4k100 (telefoto)
 • 2.7K verticaal filmen, maar zonder draaiende camera
 • D-Log M, zoals gekend op de Air 2S
 • 46 minuten vliegtijd volgens de boekjes, maar eerst zien en dan geloven 🙂
 • Nieuwe DJI RC 2 met antennes & O4-transmissie
 • Nieuwe oplader kan 3 accu’s ‘samenvoegen’
 • Nieuwe ’tilt-shift’-modus
 • Waypoints ondersteuning
 • C1-label dankzij de 720 gram
DJI Air 3 Fly More Combo kopen >>

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden