Mist of aanwaseming in je DJI Mini 3 Pro-lens? Zo los je het op!

Vlieg je rustig met je DJI Mini 3 Pro in wat wisselend weer en plots heb je waterdamp, ‘mist’ of aanwaseming IN je lens. .. Hoe los je dit op?

 

DJI Mini 3 Pro garantie

Ben je er niet gerust in en pruts je niet graag aan een drone en is je drone nog onder garantie of heb je DJI Care Refresh? Dan kan je de drone insturen bij DJI op de geijkte manier. Je bent je drone mogelijk wel 3 weken kwijt en mogelijk krijg je een andere drone terug.

 

How-To: zelf aanwaseming of mist in de lens oplossen

DJI Mini 3 Pro foggy lens / mistige lensDe oplossing is eenvoudig, en je hebt enkel een standaard (precisie-) Philips-(kruis)-schroevendraaier nodig… en wat durf. De waterdamp zit immers niet “in” de camera, maar achter een van de lensonderdelen. De oorzaak is mogelijk een slecht geplaatste O-ring tijdens het productieproces van sommige drones.

Schroevendraaierset kopen >>

 

Door eenvoudig ene paar schroefjes los te draaien, wat voorzichtig te zijn en in een stofvrije omgeving te werk te gaan, kom je ver. Volg gewoon onderstaande instructies en alles komt in orde.

 

1) Herstellen: bekijk dit stap-voor-stap-reparatiefilmpje

Een filmpje als instructie, makkelijker kan niet! Volg gewoon deze stappen en je kan je probleem (mogelijk definitief) oplossen. Samen met de UV-filter de ideale oplossing!

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

2) Belangrijk: hoe mist in je lens helpen voorkomen?

Een truukje wat vele dronepiloten toepassen is constant te vliegen met de UV-filter of CPL-filter op de camera uit de ND-filterset. Zo bescherm je én de lens, én je camera wordt iets minder gevoelig aan de weersomstandigheden. Het kan maar helpen, en heeft geen kleurimpact op je beeld, automatisch of manueel.

DJI Mini 3 Filterset kopen >>

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden