Potensic Atom 4K: het nieuwe DJI-alternatief voor 2024!

Wie de bokkensprongen van DJI niet apprecieert, zoekt wel eens naar een alternatief. Wat als ik je zeg dat er een drone bestaat, die een copy/paste is van de DJI Mini 2, maar met méér mogelijkheden zoals activetrack en waypoints? Ontdek de Potensic Atom!

 

Potensic Atom 4K: een Mini 2, maar niét van DJI.

De Potensic Atom 4K-drone in een schijnbare Mavic-Mini-behuizing is een drone-alternatief voor de alom de hemel in geprezen DJI Mini 2, het werkpaard van DJI uit 2020. Deze drone is echter een updated 2023-versie. Je kan er letterlijk alles mee wat de Mini 2 ook kan, maar ook meer: de Potensic ondersteunt ook active track om jou of éénder welk object overal te volgen en waypoint-mode, iets wat enkel de duurdere drones van DJI kunnen.

Let wel op: laat je niet vangen door de “Potensic Atom SE” die niét over een 3-assige gimbal beschikt zoals de 4K-versie. Het zou een héél ander verhaal zijn. Daarom ook deze duidelijke goede linken in dit artikel.

Potensic Atom 4K kopen >>

 

Alle specificaties

De Potensic Atom heeft als <249gr-drone héél wat in zijn mars, en lijkt héél bekend voor de meeste dronefans. Zelfs de besturingssoftware lijkt superhard op DJI Fly, maar is het niet. Wie echter “ooit” met DJI Fly vloog, weet ‘magisch’ hier alles staan, met een even groot gebruiksgemak én handige tutorials de Potensic de 1e keer toont en die je het leven zoveel makkelijker maken.

  • Gewicht:<249g
  • CMOS:1/3″
  • Effectieve pixels: 12MP
  • Video resoluties: 4K@30/25/24fps; 2.7K@30/25/24fps; 1080P&60/50/30/25/24fps
  • Foto resolutie:4608*2592
  • Video formaat:MP4 (H.264)
  • Shutter speed:1/24 s ~ 1/25000s
  • Foto format: JPG/JPG+RAW(DNG)
  • Maximale zendafstand: 6km
  • Max windsnelheid weerstand:Level 5

De controller is trouwens ook leuk: hij schuift uit en je telefoon (met gemak een iPhone 13 Pro Max ertussen) klemt er vlotjes tussen. Ook beschikt de remote over 2 antennes die je mooi met de platte kant naar de drone kan richten voor extra beeldkwaliteit.

Samengevat: de Potensic Atom 4K is een betaalbare ‘DJI Mini 2 die ook active track kan maar niet door DJI gemaakt is’ met een handige remote controller die lijkt op een Ninendo Switch”

Wie koopt best deze Potensic Atom en waarom?

Met de overstap van “legacy drones” naar Cx-labeled drones wil je vaak op zeker spelen. Vele piloten vertrouwen de politiek niet van DJI als groot bedrijf t.o.v. legacy drones en dan kies je best voor een niet-DJI-drone waar je weet wat je aan hebt. Geen plotse DJI-beperkingen alvast.

Ook is deze Potensic eentje met héél veel mogelijkheden én méér opties dan zijn DJI-tegenhanger, en dit alles dan nog voor een veel lagere prijs. Alleen al active track waarmee je personen of dingen kan volgen, is al uniek op drone.

Zelfs simpele extra’s, zoals elke batterij die een USB-C-connectie heeft voor desgewenst individueel opladen, voelt doordacht aan. Potensic heeft ook een beetje de kat uit de boom gekeken voor zij hun drones op de markt brachten. Natuurlijk is het nog een minder bekend merk, maar makkelijk gezegd een van betere keuzes voor als beginner weinig véél waar voor z’n geld wil krijgen en gerust wil zijn in 2024. De drone bestaat in een gewone versie en een “Fly More Combo“, met meer batterijen en heel veel leuke extra’s.

Potensic Atom 4K kopen >> Potensic Atom 4K (FMC) kopen >>

 

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

 

Welke drone past bij jou? Vraag 't aan de Wizard!

Met onze handige simulatietool ("wizard") ontdek je in 1,2,3 wélke drone het best bij je past.

Bespaar jezelf al dat zoekwerk en vraag het gewoon aan onze dronekeuze-wizard. Wie weet ontdek je wel iets wat je zelf nog niet wist. En ja, onze magiër stelt de juiste vragen. In minder dan 2 minuten ken je het antwoord.

Ontdek het snel!

Wizard starten >