Reageer op: Niet actieve zones onbetrouwbaar ??

Home Forums Varia – Wetgeving Niet actieve zones onbetrouwbaar ?? Reageer op: Niet actieve zones onbetrouwbaar ??

#10302

Om veiligheidsredenen en uit principe om de wet te respecteren, raadpleeg ik ook steeds de site Droneguide, maar of ben ik te dom of is deze site werkelijk een zoveelste voorbeeld van onduidelijke regelgeving. Dit is enerzijds frustrerend omdat je niet weet waar je wel en niet mag vliegen en anderzijds kan het gevaarlijk zijn.
De DJI app is nog de meest betrouwbare tool. Een paar weken geleden wou ik ter hoogte van een nieuwbouwproject in Boechout aan de Molenlei opstijgen tot een hoogte van 12 meter om het uitzicht te simuleren en ik kreeg mijn Mini 3 Pro niet de lucht in of moest de toestemming doorgeven. Ik heb mijn drone wel geregistreerd in de app, wat waarschijnlijk de reden is, want een paar weken eerder deed ik hetzelfde toen ie nog niet geregistreerd was op Nieuw Zuid in Antwerpen en daar had ik geen probleem of waarschuwing.
Het zou leuk zijn moest iemand op FDR1 eens in “mensentaal” verschillende situaties op Droneguide zou uitleggen, eventueel met een YouTube-filmpje?
Het verbod om op te stijgen om wille van vliegverkeer zou toch realistisch moeten zijn. Stel dat ik op een leeg Hendrik Conscienceplein in Antwerpen op een vroege ochtend zou willen opstijgen tot 15 meter hoogte om een mooie foto van de kerk te maken, dan kan dit niet om veiligheid van het vliegverkeer. Mocht een vliegtuig op die hoogte vliegen zou er wel menig toren geraakt worden.