drone vlucht aanvragen

Home Forums DJI Mini 2 / DJI Mini 4K drone vlucht aanvragen

Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #6966
   Jonas De Winter
   Bijdrager

   Beste.

   Ik heb een dronevlucht aangevraagd bij skeydrone planner.
   Ik hem hem ingediend en hij is toegestaan maar ik snap niet welke mails er nu moeten komen.
   Ik krijg alleen mails van (de status van je drone operatie is veranderd)Moeten er onder andere ook geen mails komen dat ik nu ook mag opstijgen ofzo…?

   Met vriendelijke groeten Jonas De Winter

  • #6968
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Jonas,

   Je kan altijd in de planner kijken naar de status van de vlucht. De E-mails zijn enkel maar “ter bevestiging”. Je kan het mooi volgen in de planner zelf.

   Daar gaat je status uiteindelijk naar de goedgekeurd-status. Daarna mag je DSA Fly gebruiken voor opstijgen, landen en beëindigen op het moment zelf.

   Verdere hulp op https://www.fdr1.be/les-26-dronevlucht-aanvraag-drone-service-application-dsa-skeyes/

  • #7620
   Pol
   Bijdrager

   Zoals uitgelegd in Les 26 heb ik vorige zaterdag ook een vlucht aangevraagd in een no-fly zone. Account gemaakt bij DSA (zonder je exploitant nummer lukt dit niet) Vlucht 3 uur op voorhand aangevraagd met de juiste UTC tijd (op de aanvraagpagina staat de huidige UTC tijd)Twee minuten later e-mail met “Bevestigd” en goedgekeurd.
   Nu nog 3 uur wachten, pff. Na 3 uur komt in de app “Geactiveerd” (is niet echt een app maar een webpagina “planner”). Dus vliegen maar dacht ik. Op zoek naar het icoontje in de app om opstijgen te melden maar niet gevonden. Mijn laptop had ik niet bij dus verder opzoeken was moeilijk dus toch maar gevlogen al was het maar 20m hoog.
   Terug thuis heb ik DSA opgebeld( telefoon nummer krijg je na de aanvraag). Ik leg mijn probleem uit maar ze wisten het zelf niet. Bel volgende keer terug op als het probleem zich terug voor doet. Ik wil het graag juist doen zonder problemen.

   Nu kom ik tot de vraag; heeft iemand hier ervaring mee want voor mij was het de eerste keer. In les 26 staat dat je moet melden wanneer je opstijgt en land en nadien afsluiten. Is dit misschien veranderd?
   Indien iemand meer weet graag, bedankt.

   Pol

  • #7621
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi,

   Gekend probleem:
   A) Het opstijgen signaleren doe je niet vanuit de DSA “app”, maar vanuit de DSA Fly app. Alle links op https://www.fdr1.be/startportaal systematisch opgelijst onder “Dagelijks vliegen”.
   B) In de DSA Fly “app” (een webapplicatie, en bijster gebrekkelijk op smartphone) staat de knop soms “net buiten beeld onderaan”. Een truukje is je scherm in landschapmodus kantelen, dan kan je wel doorscrollen. Zo kan je wel je opstijgen / landen / beëindigen van de vlucht melden.

   Geen excuus, de DSA-apps zijn triest op smartphone, maar zo kan je tenminste verder.

   Succes & fijn vliegen !

  • #7630
   Pol
   Bijdrager

   Hoi Steven

   Ik bedoelde wel degelijk de DSA fly app, al is dit de naam niet waardig.
   Ik heb net het filmpje van Skeyes nog eens bekeken en een nieuwe vlucht aangemeld. Hopelijk lukt het nu wel met jouw tips.
   Momenteel staat er “Toegestaan” maar nog geen toetsen of kaart te zien. Afwachten tot het tijdstip van opstijgen!

   Bedankt voor de tips

   Groeten Pol

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.