Droneverzekering

Home Forums Varia – Wetgeving Droneverzekering

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #7236
   Eric Herckens
   Bijdrager

   In de huidige wetgeving wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen hobby en professionele dronepiloot. Hoe komt het dat er op gebied van verzekering wel een onderscheid gemaakt wordt en is dit wettelijk?

  • #7238
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Het onderscheid (binnen de Open Categorie) is op basis van gewicht van de drone (en risico bij impact dus). Meer details op https://www.fdr1.be/wet

   Mochten verzekeraars je vragen om een bijkomende/andere verzekering af te sluiten bij professioneel gebruik van je drone(s), is dit vergelijkbaar met de verzekering voor je aansprakelijkheid: je hebt er eentje als individu/burger (BA), maar heb je een bedrijf, heb je er ook bedrijfsmatige nodig. Waarom? De risico-inschatting(en van je acties) is anders. Immers, een dronepiloot die in de weekends even met de drone een paar weilanden overvliegt, is minder risicovol dan een dronepiloot die voor zijn bedrijf dagelijks in de stad inspecties maakt van daken en werven.

   Tot slot heb je ook nog de Certified en de Specific categorie, waar door dronegebruik met bv. BVLOS meer risico er mee gemoeid is.

   Ik ben geen expert in de materie, ‘k geef maar mijn begrip van de situatie. Beste is je verzekeraar te raadplegen voor advies in deze materie.

  • #7253
   Eric Herckens
   Bijdrager

   Hartelijk bedankt.

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.