info skeyes

Home Forums Varia – Wetgeving info skeyes

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #6541
   Kurt Vanackere
   Bijdrager

   Moet je voor iedere vlucht toestemming vragen aan skeyes?
   Omwille ik hier merk in de streek van Gentbrugge krijg ik nergens geen toestemming om te vliegen , met reden dat het buit skeyes gebied valt en dat ze het niet goed/afkeuren. De vraag is het dan van wat moet je doen, mag je wel of niet vliegen.

  • #6544
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Kurt, als je in een “rode zone” valt beheert door Skeyes, zal je dat moeten doen. Je kan ons stappenplan volgen (met linkjes naar de uitleg per stap) op https://www.fdr1.be/startportaal – in Militaire zones gelden de toegangsvoorwaarden zoals je terugvindt op Droneguide. Lees alle info eens na in onze drone school-lessen gelinkt aan bovenstaand Startportaal en dit zal heel veel alles duidelijker maken (Les 11 voornamelijk)

  • #6579
   Peter Winters
   Bijdrager

   Hey Kurt,

   Streek Gentbrugge valt nog mee lijkt mij. Indien de plek waar je wil vliegen NIET rood is ingekleurd op de Droneguide map dan kan je normaal gezien vrij vliegen…echter…kijk ook zeker eens op de Natura2000 map (https://natura2000.vlaanderen.be/natura-2000-gebieden) of het gebied waar je wil vliegen niet ‘geel’ is ingekleurd. Mocht je daar vliegen dan is de kans groot dat je door de plaatselijke sprinkhanenvereniging naar het hellevuur wordt verbannen.

   Peter

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.