Max 150ft AGL

Home Forums Varia – Wetgeving Max 150ft AGL

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #12563
   Gianni Camilleri
   Bijdrager

   Hoe kan je toestemming krijgen om te vliegen in een bepaalde zone, maar toch de restrictie 150ft AGL – SkeyDrone Planner melding: “Het is niet toegestaan om hoger dan 150ft AGL te vliegen. Bij een incident met de drone belt u de TWR.”

   In bijvoorbeeld een centrum van een stad luchtfoto’s maken op maar 45 meter, geraak je nog niets eens boven kantoorgebouw.

   Kan je hiervoor een uitzondering aanvragen?

  • #12566
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Gianni,

   Vergaand op je voorbeeld:
   1) In de OPEN CATEGORIE waarin wij als “amateurs” vliegen: neen.
   2) Wens je speciale zaken buiten deze beperkingen te verwezenlijken, dan zal je een vliegbewijs voor de Specific Categorie moeten behalen, en kan je vliegplannen indienen enz. (buiten de scope van deze website). Een opleiding Specific kost ong. 2500,- à 3000,- voor theorie en praktijk.

   Een beetje zoals dat we allemaal met eenvoudige regeltjes en bewijsjes met een speed-pedelec mogen rijden, maar je specieke examens moet doen voor met een vrachtwagen (=veel gevaarlijker) te mogen rijden.

  • #12567
   Gianni Camilleri
   Bijdrager

   Ok, dus zoals ik het begrijp mag ik momenteel tot 150 feet vliegen in het centrum van Antwerpen maar als ik een overzichtsfoto wil van de Grote Markt op 100 meter, dan kan dit niet met mijn huidige A1/A3.

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.