Parrot Disco

Home Forums Andere drones Parrot Disco

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #4497

   Hallo,

   buiten mijn DJI Mavic Mini beschik ik ook over een Parrot Disco (750gr).

   Onder welke categorie mag ik deze nog vliegen sinds de nieuwe wetgeving? (Hoveren kan hij niet)

   Grts
   P@

  • #4498
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi,

   Belangrijk in dit verhaal is het gewicht van de drone. Er vanuit gaande dat je geregistreerd bent als UAS-operator (dronepiloot) dan geldt het volgende: (kijk even mee op https://www.fdr1.be/wetgeving-drones-belgie-europa/)

   – Je drone weegt 750 gram
   – Je drone bevat géén CE-label (C1, C2, C3, C4)
   – Je vliegt in de open categorie

   => als je kijkt in het laatste tabelletje dan zie je dat je drone in de “legacy drone (2)”-groep valt, door z’n gewicht (niet Cx-conforme drone + kleiner dan 2 kilogram, maar meer dan 250 gram). Zo kan je dus met je drone vliegen in A2 (én natuurlijk A3). Je drone zal dus eenzelfde regelgeving moeten hanteren als bijvoorbeeld een DJI Mavic Air 2.

   Met je (legacy) drone, geschikt voor A2, mag je natuurlijk ook in de A3-zone vliegen. Je moet je dan wel aan die regels van de A3-zone houden. Stel, je hebt een legacy drone die onder ‘legacy drone (2) / A2’ valt, maar je kon je extra verplicht schriftelijk examen voor Open Categorie A2 nog niet afleggen en je hebt wel je Online Theorie Examen A1/A3 al, dan kan je perfect de lucht in met die drone in de Open Categorie A3. in de tabel.) – Je vliegt dan wel op 150 meter afstand van alles, maar maakt even mooie beelden.

   Nà 31/12/2022 mag je enkel nog met die drone volgens de A3-regels vliegen.

   Je verplichtingen vind je terug in het 1e tabelletje op de wetgevingspagina, hoe je mag vliegen in het 2e tabelletje. Kijk naar “legacy drone (2)” als je van plan bent om dichtbij mensen enz. te willen vliegen (open categorie A2), kijk naar “legacy drone (3)(4)” als je van plan bent om 150m afstand te houden (open categorie A3).

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.