Python op tablet

Home Forums Programmeren Python op tablet

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #8127
   Erwin Meyvaert
   Bijdrager

   Hai ,

   Is het mogelijk om Pycharm te gebruiken op een tablet , zo ja welk of welke apps of programma’s zijn daar voor nodig

   Of is Coding Python app die werkt op tablet te gebruiken ( ik ben maar aan het zoeken of ik iets bruikbaars vind )

   Ik vraag dit omdat met een laptop nogal het een gedoe is om te gebruiken op verplaatsing , en met een tablet is dat wel wat handiger ook in de meeste auto’s zit er een aansluiting van usb tegenwoordig
   Kan iemand mij daarbij helpen aub

   Tussen ( ) is Droneblocks interessant om te gebruiken of is Python toch het beste

   mvg
   Erwin

  • #8131
   Michiel
   Bijdrager

   Beste

   Ik denk niet dat het mogelijk is om pycharm te downloaden op android. Nu zijn er wel python editors voor op android-devices. Ik heb zelf nog geen onderzoek gedaan naar welke apps toelaten om de djitellopy module te installeren, en welke apps toelaten om commando’s via wifi te verzenden. Ik heb even gezocht op het internet, en heb wel een lijst gevonden van apps die zouden moeten lijken op pycharm (ik heb de elementen in die lijst wel niet allemaal bekeken).
   https://alternativeto.net/software/pycharm/?platform=android
   Ik zou u er wel aan willen herinneren dat u eerst de djitellopy module moet installeren voordat de programma’s voor de drone zouden moeten werken.
   Een ander alternatief is dat u een soort terminal installeert (mijn voorkeur gaat doorgaans naar iets dat bestuurd kan worden met bash), en dat u daarin, via de command-line, python en djitellopy installeert.

   Dan in verband met droneblocks. Ik heb dit programma nog niet uitgebreid onderzocht, dus ik weet niet wat de mogelijkheden ermee zijn. Voor de tutorials had ik gekozen voor python vanwege zijn populariteit en toegankelijkheid. Ik ben dus niet in een positie waarbij ik kan zeggen welke beter is. Wat wel een probleem zou kunnen vormen is dat de mogelijkheden met droneblocks te veel verschillen met die van python waardoor er niet gegarandeerd kan worden dat de pythontutorials op deze site (gemakkelijk) toepasbaar zijn op droneblocks.

   Ik hoop dat dit u verder helpt.

   Met vriendelijke groet,
   Michiel

  • #8132
   Erwin Meyvaert
   Bijdrager

   Hai ,

   Bedankt voor de zeer duidelijke uitleg op mijn vraag
   Wij bekijken effe te opties

   mvg
   Erwin

   • #8133
    Steven
    Sleutelbeheerder

    Hoi,

    Ik heb eens met droneblocks “gespeeld” en wat Michiel hier zegt, klopt. Je krijgt weinig waar voor je geld, en je mist alle ondersteuning die Python wel heeft met z’n populariteit in de community en de toegankelijkheid.

    Droneblocks is wel leuk voor kinderen, om die hun eerste programmeerstapjes te laten zeggen.

    Tablets zijn ook niet echt een optie (vaak te hard dichtgetimmerd of zonder de nodige ondersteuning(en) voor de custom libraries e.d.), ook al zou ik persoonlijk niet liever hebben…

  • #8137
   Erwin Meyvaert
   Bijdrager

   Hai ,

   Ook bedankt voor deze uitleg , this maar als je droneblocks zou gebruiken en na een tijdje moet ontteken dat je niet meer verder kant , zeer erg is van de tijd die je erin gestoken hebt om toch maar verder te moeten doen met Python
   Dus we doen langzaam verder met Python en hopen op een doorbraak op de tablet ?????

   mvg
   Erwin

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.