Verzekering BA

Home Forums DJI Mini 2 / DJI Mini 4K Verzekering BA

Weergave van 7 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #4428
   Rudi Ramaekers
   Bijdrager

   We kunnen niet vliegen vandaag dus eens door ‘de lettertjes’ van de Ethias familiale verzekering gegaan mbt dekking drones. Blijkt er toch een clausule in hun voorwaarden te staan dat de dekking enkel geldt voor vliegen tot 10m hoogte… tja dan is het zinloos hé.
   Dankzij de werkgever beschikken we over flinke korting op de BA bij Ethias dus ben eigenlijk op zoek naar een aparte verzekering enkel voor drone. Iemand suggesties ? Op hoeveel komt dit dan op jaarbasis ?

   Groeten,
   Rudi

  • #4437
   Didier De Vos
   Bijdrager

   Dag Rudi, bij Argenta staat deze tekst in hun voorwaarden: “Miniatuurvoertuigen – Uw aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door radiografisch bestuurde miniatuurvliegtuigen (en andere dergelijke onbemande toestellen) is verzekerd voor zover er geen wettelijk verplichte verzekering vereist is.” Als je de familiale verzekering apart neemt komt dit op 94€ per jaar.

   Fijne dag nog, Didier

  • #4438
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Contacteer best eens je verzekeraar via een van hun (geschreven) hulpkanalen. Mogelijk is die tekst nog gebaseerd op de 2016-wetgeving. Alle verzekeraars zijn aan het updaten voor zover we weten. Ook zij moeten mee.

  • #4468
   Michel Tanghe
   Bijdrager

   Hallo, in januari stelde ik de vraag aan Ethias die mij toen antwoordde dat er geen aanpassing voorzien was. Hopelijk herzien ze hun mening.

  • #4482
   Didier De Vos
   Bijdrager

   Volgende onderstaande antwoordt ontvangen van Argenta familiale verzekering:

   Aansprakelijkheid kan wel gedekt zijn als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
   (1) de verzekerde drone valt onder de categorie ‘open’ en heeft een gewicht van <20 kg, en
   (2) de verzekerde drone wordt ten uitsluitende titel gebruikt voor recreatieve doeleinden en
   (3) uitsluitend in overeenstemming met de wettelijke bepalingen en binnen de door de wet opgelegde beperkingen, en
   (4) de verzekerde verklaart geen vluchten uit te voeren over een bijeenkomst van personen of boven en in de buurt van luchthavens.

   Commercieel gebruik is dus, zoals altijd in de familiepolis, uitgesloten.

   Als aan bovenstaande voorwaarden voldoet, nemen wij een clausule op in de polis.

  • #4762

   Wat als je je verzekeraaragent (de mijne AG) zich nog zich baseert op de vorige wetgeving ? Is dat OK. Qua gewicht en zo lijkt het me beter ?

   • #4763
    Steven
    Sleutelbeheerder

    Zich baseren op vorige wetgeving is niét okee: immers, dan zou je maar 10m hoog mogen in eigen tuin en verder niets om verzekerd te zijn.

   • #5075
    Koen De Troyer
    Bijdrager

    AG heeft intussen de voorwaarden aangepast. Ik heb onlangs een verzekering “Top Familiale ‘(via BNP) afgesloten, net omdat zij nu schade door drones verzekeren.
    Bij Ethias had ik (in Juni) nog te horen gekregen dat zij hun voorwaarden voorlopig nog niet aanpassen (max 10 vlieghoogte).

  • #4854

   Ter informatie – ik ontving deze informatie van KBC verzekeringen op 2 juni (ook ik merkte dat hun officiele polisvoorwaarden voor de gezinspolis (“familiale”) nog niet aangepast waren dus had info gevraagd).

   (PS: ik ben zelf KBC werknemer, maar ook enthousiaste KBC klant – wat ik hieronder zet is uit persoonlijke naam uiteraard en geen officieel KBC standpunt… bij twijfel = altijd navragen bij je officiele agent šŸ™‚ )

   ———
   Goede morgen Maarten,

   Momenteel zijn de polisvoorwaarden nog niet aangepast aan deze recent gewijzigde regelgeving.
   Hierbij onze info:

   Om een oplossing te blijven bieden voor drones in het privéleven aligneren we de Verzekeringen BA en RB privéleven vanaf 31/12/2020 op de nieuwe regelgeving: we gaan drones die uitsluitend in de ‘open’ categorie vliegen en een maximale startmassa van minder dan 20kg mee verzekeren.

   Het toepassingsgebied van die verzekeringen blijft evenwel ongewijzigd: enkel activiteiten (en dus vluchten) in het privéleven zijn verzekerd.

   Bovendien stellen we als voorwaarde dat er moet voldaan zijn aan alle andere voor dat type drones opgelegde verplichtingen van de Europese Verordening nr. 2019/947 van 24 mei 2019 en het KB van 8 november 2020 ter uitvoering daarvan (zoals bv. registratie, opleiding, examen, plaats vlucht).

   De polisvoorwaarden zullen ook in die zin worden aangepast. De rechtsbijstand geldt voor de terugvordering van schade, strafrechtelijke verdediging en voor de contractuele geschillen in de hoedanigheid van eigenaar van de drone;

  • #6061

   Hallo
   Ik ben nieuw in het drone verhaal en had een familiale bij Allianz.
   Ook hier wensen ze niet mee te gaan met de drone hobby (max vlieghoote 10m etc.)
   Nu heb ik mijn verzekering bij AG waar er wel verzekerd wordt volgens de Eu wetgeving.
   mvg
   Dirk

Weergave van 7 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.