Vliegen in de bergen

Home Forums Varia – Wetgeving Vliegen in de bergen

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #10262

   Ik ga volgende maand naar Oostenrijk en ben van plan daar mooie opnames in de bergen te maken.
   Alleen heb ik een vraag over het volgende:
   Als ik boven op een berg ben en dan mijn drone op laat stijgen tot een hoogte van b.v 50 meter, wat gebeurt er als ik dan van de berg weg vlieg en boven het dal kom, dan kan de hoogte zomaar ineens wel 200 meter worden. Kan dit tot problemen leiden of maakt dit verder niet uit.

  • #10263
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hoi Jack,

   Stel je bent op een berg en je staat op de hoogte van 1000m – je drone mag dan volgens de Europese Dronewetgeving tot 1120m vliegen (waar toegelaten).

   Vlieg je ‘boven het dal’, dan moet je met je drone altijd de vorm van het terrein blijven volgen, zodat je, loodrecht gemeten tot de grond er vlak onder, maximaal 120m hoog bent. Ligt het dal dus op 500m, dan mag je daar maximaal (mits toegelaten) 620m hoog vliegen. Je bent met je drone dan mee afgezakt volgens het profiel van de berg.

   Je Drone kan technisch wel een degelijke hoogte (t.o.v. de zeespiegel) aan, enkel wordt op bergen de lucht dunner, waarmee je batterijen sneller leeg zullen zijn (minder draagkracht) en je drone meer en meer moeite zal hebben.

   Deze tekening bij de FAQ van de EASA toont je het duidelijk: jij vliegt, altijd, in de grijs gekleurde zone. https://www.easa.europa.eu/en/faq/116465

   Dronekaartjes voor Oostenrijk (hun versie van Droneguide) vind je op https://www.fdr1.be/maps

   Fijne vakantie!

  • #10273

   Bedankt nu weet ik wat te doen.

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.