vlucht plannen

Home Forums Varia – Wetgeving vlucht plannen

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #4768
   Stijn Vanelderen
   Bijdrager

   Hoi,

   Als beginneling heb ik het toch nog moeilijk om een vlucht te ‘plannen’.
   De droneguide map is de referentie als het op NFZ’s aankomt, en ik heb al gemerkt dat er zone’s zijn die ’s avonds en in het weekend inactief worden.
   Qua planning, je kan in DSA je vluchten registreren, maar als het niet in SKEYES luchtgebied is, wordt je vluchtaanvraag gecanceled. Dus je bent toegewezen tot de ‘toelatingsvoorwaarden’, wat vaak een schriftelijke goedkeuring, x aantal dagen op voorhand betreft.
   Ik vind het vooral moeilijk dat je niet in de toekomst kan kijken of op de plaats/datum/uur dat je wil gaan vliegen, een zone actief is of niet. Verder speelt bvb het weer ook nog een invloed op je vlucht tijd. (als er net een bui passeert, kan het wel zijn dat je juist eerder of later gaat vliegen)
   Bestaan er mss ergens lijsten/tabellen waar de standaard tijden van de zones in vermeld worden?
   En hoe zit het UGZ’s (kleine vliegvelden/heliports), waar er alleen maar in’t weekend gevlogen wordt, maar deze zijn op de kaart altijd actief.
   Als fotograaf ga ik juist weken op voorhand reeds mijn locatie zoeken, rekening houden met de zonsopgang/ondergang tijden, dagen op voorhand ga’k de weersvoorspellingen in het oog houden. En het zou ook leuk zijn mocht ik ook op voorhand kunnen checken hoe het met luchtgebied zones zit.
   Of bestaat er een minimum hoogte waaronder je altijd ‘veilig bent’? (uiteraard niet vlak langs een vliegveld etc..)
   En hoe zit het met indoor flights, die mogen altijd? Als ik bvb in een kerk/kathedraal/galerij wil filmen of fotograferen. Of mag je buiten bvb x meter rondom een gebouw wel vliegen? (k denk bvb aan luchtbeelden maken voor immo, of in Brussel tussen hoge gebouwen vliegen)
   Alvast bedankt

  • #4771
   Stijn Vanelderen
   Bijdrager

   mss nog aanvullend; hoe zijn jullie ervaringen met het aanvragen van vlucht toestemming bij verschillende vliegvelden?

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.