Specta Air: de perfecte kopie van de DJI Air 3?

(29/03/2024) Wie op de koopsites een drone tegenkwam die héél hard op een DJI Air 3 leek, maar er geen was, had het bij het rechte eind: er circuleert een drone van een hier nog vrij onbekende producent die als 2 druppels water op DJI’s broertje lijkt…

DJI Air 3, maar toch niet

Specta Air
Specta Air

De Specta Air, of meer volledig de Cogito Tech Specta Air, is technisch (bijna, voor zover we kunnen nagaan) 100% hardwarematig overeenkomstig met de DJI Air 3. Ook de vliegsoftware is het onechte broertje van DJI Fly, met eenzelfde look en functionaliteit, en de Specta Air kan perfect de ND-filters of Propellers bedoeld voor de DJI Air 3 gebruiken.

De specificaties van de Specta Air hier plaatsen is overbodig: je zou beter gewoon hier de DJI Air 3 kunnen beschrijven, weliswaar zonder namen zoals “Hasselblad” en andere kwaliteitslabels.”

De Specta Air z’n batterijen kan je echter niet vervangen door gelijkaardige van DJI bijvoorbeeld. Ook al zien ze er hetzelfde uit, wanneer je DJI hardware wenst te gebruiken in combinatie met je Specta Air, dan weigert de drone dienst omdat er “niet-Specta onderdelen zijn aangetroffen”. Je drone is op dat moment even nuttig als een baksteen.

Het grote verschil zit 'm in de firmware:...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.