Dronen met girlpower!

Onder de meer dan 500 leden van FDR1 vind je wel heel wat interessante mensen terug.  Zo ook Nele, die met haar DJI Mavic 2 Pro door het luchtruim van Gavere zoeft. Laat ons eens kennismaken.

 

Hoi Nele, fijn je te leren kennen. Stel jezelf even voor. Wie schuilt er achter de naam? Wat doe je in het dagelijkse leven? Wat doe je graag als ontspanning?

In het dagelijkse leven ben ik zelfstandig grafisch ontwerper, ik werk voornamelijk in de grotere communicatiebureau’s als freelancer. Wat houdt dat precies in? Van logo-ontwerp, boekontwerp tot het uitwerken van bannering voor sociale media. Kortom, alles in een aantrekkelijk jasje steken zodat het professioneel over komt.

Als ontspanning ga ik wandelen met onze honden Billie & Elvis, speel ik Call of duty op PS4, ga ik fotograferen of dronen. Dat laatste werkt namelijk zeer verslavend!

Samen met mijn partner bouw ik een Volkswagen Crafter camionette om tot campervan. Zo kunnen we hopelijk in 2021 meerdere avonturen beleven en mooie plaatsen bezoeken om met de drone prachtige shots te nemen. Als mijn job als zelfstandige het toelaat, willen we graag meerdere langere reizen maken, samen met onze 2 honden uiteraard. Je kan onze ombouw & toekomstige avonturen zelfs volgen op Instagram.

 

Wat een bezige bij! En dan nog tijd om te vliegen? Hoe ben je trouwens ooit voor de eerste keer met een “drone” in aanraking gekomen?

Ik kocht ooit een speelgoeddrone voor mijn neefje, dat was mijn eerste ervaring met een drone. Helaas heeft die drone niet lang geleefd: een paar keer gecrasht tegen de grond en het plezier was voorbij.

 

Oei, minder prettige ervaring… Wat heeft je dan verder overtuigd om zelf te beginnen met dronen?

Ik heb mijn drone aangekocht in het begin van de Corona-crisis. Mijn activiteiten als freelancer stonden on hold en mijn omzet was gezakt tot slechts 25% in vergelijking met de vorige jaren. Vrij dramatisch dus, maar ik bleef niet bij de pakken zitten en dacht na over andere diensten die ik zou kunnen aanbieden. Ik was al jaren bezig met hobbyfotografie dus dronefotografie leek me wel uitdagend en een mooie aanvulling op mijn grafische diensten.

 

Welke drone(s) heb je dan voor jezelf aangeschaft? Waarom?

Aangezien ik nog maar gestart ben, heb ik nog maar 1 drone aangeschaft. Ik koos voor de DJI Mavic 2 Pro omdat die voorzien is van meerdere sensoren voor 360° obstakeldetectie, de return-to-home functie, de Follow-me functie, de vluchtduur van 31 min per batterij en uiteraard de Hasselblad camera! Die technische snufjes geven me toch wat meer zekerheid om veilig te vliegen.

 

Mooie drone die Mavic 2 Pro! Wat is de grootste fout die je ermee maakte die je bijgebleven is?

Tijdens mijn tweede vlucht heb ik ontdekt dat de propellers wel erg pijnlijk kunnen zijn voor de vingers… Mijn drone ging landen op de verkeerde plek, ik wou hem uit de lucht plukken maar heb me toen tot bloedens toe bezeerd. Lomp! Ondertussen laat ik de drone mooi opstijgen en landen in mijn hand, zonder me te bezeren.

 

We kunnen je alvast een landing pad aanbevelen. En van al die vluchten, kunnen we iets online van je vliegkunsten bewonderen?

Kiekjes kunnen jullie bewonderen op mijn instagrampagina (nvdr. link onderaan). Je zal zien dat ik voornamelijk de deur uit ga tijdens Golden Hour, het beste moment om mooie foto’s te nemen! Als de zon niet helemaal achter de wolken zit uiteraard šŸ˜‰ Voorlopig vind je op mijn instagrampagina nog niet veel foto’s terug maar van zodra onze campervan klaar is, hoop ik meer landschappen met jullie te kunnen delen.

 

 

Trouwens, als dronefotograaf en freelancer, wat vind je van de registratieplicht in 2021? Goed? Slecht?

Op zich vind ik de registratieplicht geen slecht idee, er moet toch een vorm van controle zijn. Uiteindelijk begeven we ons in een luchtruim waar ook andere objecten zich verplaatsen. Het nadeel voor mij is dat ik met mijn type drone in de categorie 2 beland en dus meerdere testen/opleidingen heb moeten doen. Ik vind het ook een goeie zaak dat er een wetgeving is op Europees niveau en we dus ook hoger gaan mogen vliegen. Want geef toe, 10m was echt wel triestig…

 

Tot slot, welke tip heb je ontdekt die je met ons wil delen?

Het gebruik van ND-filters helpt echt om mooiere foto’s te maken. Ik kocht de polarized ND filters van PolarPro en ben er zeer tevreden van! Je ziet meteen een beter resultaat! Let er wel op dat je een set koopt waar PL voorstaat (Polarized), de filters zonder PL geven naar mijn mening weinig verschil.

Enkele voorbeelden:

50CAL-ND Filterset

Deze set is énorm volledig, van ND4 t.e.m. ND32, maar ook optioneel een CPL voor ontspiegelde foto’s en een UV-filter (deze laatste is ideaal om je lens van krassen te behoeden als je geen ND-filter gebruikt) – de kostprijs is ook beperkt, ong. € 60 à 70 al naargelang de gekozen versie.

5OCAL ND (+CPL) filterset kopen >>

(DJI Mini 2 en DJI Mavic Mini)

Freewell ND Filterset

Vaak geciteerd als “dé referentie”, en bestaande in verschillende combo’s. Belangrijk is dat je genoeg stappen in je ND-filters hebt.  Deze set is ong. € 120, en heel volledig.

Freewell ND-Filters kopen >>

(DJI Mini 2 en DJI Mavic Mini)

 

Meer over Nele?

Bezoek haar website of op haar drone-instagramkanaal.

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden

 


Alle beelden op deze pagina met dank aan Nele en gebruikt met toestemming. Beelden van de Schelde te Gavere, een waterzuiveringsstation te Gent en de Sint-Martinuskerk te Oudenaarde.