Autel’s Mini 2-killer: Autel EVO Nano+

Het is ‘all over the Interwebs’, droneproducent Autel is er met enkele nieuwe drones, waaronder mogelijk dé Mini 2-killer… 

Autel

Autel is voornamelijk actief in het duurdere segment van drones, en zo misten ze nog een ‘instapmodel’ of 2 waarmee ze met de DJI Mini 2 en de DJI Air 2S konden concurreren. Ze onderscheiden zich ook van de andere Chinese fabrikant door de hoge kwaliteit van hun drones, knappe componenten, Chinees/Duitse vernieuwingen, maar dus ook hoger prijskaartje. Zo is de Autel Evo II met z’n 8K -camera (!) een geliefkoosd alternatief voor de Mavic Pro-serie en heel herkenbaar door z’n oranje look.

Autel EVO Nano en Autel EVO Lite

Autel EVO Nano(+)

Nu kwam Autel dus ook met een drone die bijna identiek is aan de DJI Mini 2, maar met de lang gewenste optie van obstacle avoidance-sensoren. Een tweet van het bedrijf gaf toen de drone community bevestiging. Het beestje zou “Autel EVO Nano+” gaan heten.

Zo krijg je niet alleen de EVO Nano maar ook de EVO Nano+. Allebei 250 gram, allebei een half uurtje vliegen. Verder hebben ze Ocusync… euh, “SkyLink” als stabiele verbinding voor de drone die zo, net zoals de DJI Mini 2, 10 kilometer (theoretisch) ver weg kan en knappe videobeelden ongehinderd kan doorsturen…

Fijn is dus wel de obstakeldetectie: het “Binocular Vision Sensor System”, met een bereik van 150º rondom. Ook kunnen de drones dynamisch tracked van mens en dier, maar ook wagens. Ook heb je de automatische modi Flock, Rocket, Fade away, en Orbit vergelijkbaar aan wat DJI levert.

Wat is dan hét verschil tussen de Nano en de Nano+? De camera. Overal wordt hij al bejubeld.

De kleinste van de 2 ga je hebben voor ongeveer € 650 en € 1000 voor het ‘fly more combo’-alternatief van de Nano+ zoals concurrent DJI dit aanbiedt, met vele hogere prijzen voor de ‘premium’ modellen. Dan blijft de DJI Mini 2, weliswaar zonder obstakeldetectie, (voorlopig) een beter koop, maar Autel rolt hoge ogen! Een knappe drone, vooral de premium versie, zeker te overwegen!

Autel EVO Nano+ kopen >>

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden