Autel komt met een Mini 2-killer

Het is ‘all over the Interwebs’, droneproducent Autel is er met enkele nieuwe drones, waaronder mogelijk dé Mini 2-killer… 

Autel

Autel is voornamelijk actief in het duurdere segment van drones, en zo misten ze nog een ‘instapmodel’ of 2 waarmee ze met de DJI Mini 2 en de DJI Air 2S konden concurreren. Ze onderscheiden zich ook van de andere Chinese fabrikant door de hoge kwaliteit van hun drones, knappe componenten, Chinees/Duitse vernieuwingen, maar dus ook hoger prijskaartje. Zo is de Autel Evo II met z’n 8K -camera (!) een geliefkoosd alternatief voor de Mavic Pro-serie en heel herkenbaar door z’n oranje look.

Autel EVO Nano en Autel EVO Lite

Autel EVO Nano(+)

Nu zou Autel dus ook met een drone uitkomen die bijna identiek is aan de DJI Mini 2, maar met de lang gewenste optie van obstacle avoidance-sensoren. Een tweet van het bedrijf gaf de drone community bevestiging. Het beestje zou “Autel EVO Nano” gaan heten.

Zo krijg je niet alleen de EVO Nano maar ook de EVO Nano+. Allebei 250 gram, allebei een half uurtje vliegen. Verder hebben ze Ocusync… euh, “SkyLink” als stabiele verbinding voor de drone die zo, net zoals de DJI Mini 2, 10 kilometer (theoretisch) ver weg kan en knappe videobeelden ongehinderd kan doorsturen…

Fijn is dus wel de obstakeldetectie: het “Binocular Vision Sensor System”, met een bereik van 150º rondom. Ook kunnen de drones dynamisch tracked van mens en dier, maar ook wagens. Ook heb je de automatische modi Flock, Rocket, Fade away, en Orbit vergelijkbaar aan wat DJI levert.

Wat is dan hét verschil tussen de Nano en de Nano+? De camera. Alle specs op de Autel-website.

De kleinste van de 2 ga je hebben voor ongeveer € 650 en € 800 voor het ‘fly more combo’-alternatief zoals concurrent DJI dit aanbiedt, zo konden we uit Italiaanse informatie destilleren. Dan blijft de DJI Mini 2, weliswaar zonder obstakeldetectie, (voorlopig) een beter koop.

 

Autel EVO Lite

Z’n grotere broertje, de “Autel EVO Lite” zou dan weer de concurrent worden van de DJI Air 2S, wederom met Air 2S-waardige specs. Lancering was voorzien op 28 september 2021, zo was de consensus, en dit werd ook een feit. Je kan de drone nu mooi ontdekken op Autel’s officiële site.

 

Meer weten?

Naar de Autel-website