Bescherm je drone tegen vogelaanvallen met… tape.

Het leek ons allemaal science-fiction, maar het werkt echt: je drone is niet langer het speeltje van roofvogels, lastige eksters of die irritante meeuw die jouw drone als indringer aanziet… 

 

Vogels zijn niet je drone’s beste vriend…

Zelf hadden we het ook al voor: je vliegt rustig, volop focus op VLOS en de ideale foto of film maken, en plots cirkelt daar een buizerd boven je hoofd die je drone als prooi ziet. Of die ene ekster die weer eens gelokt wordt door het blinkend glas van de camera op je drone. Of wat denk je van die 2 meeuwen die je drone als indringer in hun territorium zien?

Vaak kom je er met enkele kapotte propellers vanaf, of vliegt een arme vogel zicht te pletter tegen je schroeven. Of weer een dure crash? Dat wil je vermijden!

 

Australië to the rescue!

Een Australische YouTuber vond per toeval het antwoord: een hele specifieke rode retroreflecterende tape. Kleef die (tijdelijk) op je drone en vogels mijden je drone als de pest. Handig ook voor extra zichtbaarheid van je drone overdag. Een héél handig truukje in je drone-kit!

De speciale ultrazichtbare hexagonale plakband is voor een (heel) zacht prijsje direct de jouwe.

Rode Hi-Viz tape kopen >>

 

Een woordje van de ontdekker

Alle eer gaat natuurlijk naar onderstaande YouTuber. Dankzij hem vallen er niet meer fortuinen aan drones uit de lucht! Kijk maar mee!

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Rode Hi-Viz tape kopen >>

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden