Destek V4 – VR-bril voor noppes

Een van de leukste hebbedingetjes is een VR-bril. Vaak kosten die dingen handenvol geld, maar het kan ook voor twee keer niks.

Google Cardboard

Als je wil kan je zelf een VR-Bril “plooien”: Google maakte immers de ‘standaard’ voor wie met VR de eerste keer in aanraking komt: Google Cardboard. Echter, als je dié bril al wil aanschaffen (puur karton, wat vouwen en een paar lenzen erin porren), ben je al snel tussen de 9 euro en 16 euro aan materiaal kwijt. Dàn hebben we toch al een betere oplossing.

DJI Goggles

Wil je je overtollige biljetjes van 100,- kwijt en weet je niet meer wat kopen? Dan kan je voor je DJI drone wel de bést passende VR-bril aanschaffen: DJI Goggles voor ongeveer een 400 euro. Je krijgt dan wel echte 1080p-schermpjes voor je ogen, in plaats van lenzen en wat geknoei met smartphone en karton… Of het dure gadget ook compatibel is met de DJI Tello, konden we echter niét bevestigen.

Maak kennis met Destek

Een mooie plastic VR-bril nodig waarin je je smartphone kan steken als beeldscherm met enigzins aanvaardbare lenzen? Maak kennis met de Destek V4. Je steekt je smartphone in de voorziene klep, met de Tello-app in VR-modus, grijpt naar een controller voor het besturen dan wel van je Tello en plots kan je met de vrij comfortabele hoofdband in VR met je Tello vliegen. Niet zo professioneel als de DJI Goggles, maar wel een ervaring rijker. Nadeel van de Tello is dat het beeld “maar” 720p is en mogelijk met verspringende frames (elders op deze site daar meer over hoe dit te remediëren) en iets te klein, maar toch een hebbedingetje. Heb je een andere drone, dan heb je mogelijk een hogere resolutie. Drone & smartphonescherm samen bepalen je kwaliteit.

Gebruik je liever geen VR-bril voor vliegen? Dan is het leuk om 360° VR-filmpjes te bekijken op Youtube, of je vluchten te (her)bewonderen na opname met het brilletje. Natuurlijk zijn de VR-filmpjes op het internet vaak dubbel zo goed van resolutie, maar dat mag de pret niet drukken.

Review

 

Kopen?

En weet je het fijne? Al dit leuks van Destek voor maar … ongeveer 20 euro. Niet de béste bril, maar wel kwaliteitsvol en heel competitief geprijst! Wel eventjes zoeken, en niet jouw ding? Kan perfect, er zijn genoeg alternatieven!

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden