FPV? Een VR-bril voor bijna noppes!

Een van de leukste hebbedingetjes is een VR-bril. Vaak kosten die dingen handenvol geld, maar het kan ook voor twee keer niks.

Google Cardboard: no go

Als je wil kan je zelf een VR-Bril “plooien”: Google maakte immers de ‘standaard’ voor wie met VR de eerste keer in aanraking komt: Google Cardboard. Echter, als je dié bril al wil aanschaffen (puur karton, wat vouwen en een paar lenzen erin porren), ben je al snel tussen de 9 euro en 16 euro aan materiaal kwijt. Dit raden we echt niét aan. Dàn hebben we toch al een betere oplossing.

 

De grootste digitale luxe: DJI FPV goggles Integra

Wil je je overtollige biljetjes van 100,- kwijt en weet je niet meer wat kopen? Dan kan je voor je DJI drone wel de bést passende VR-bril aanschaffen: DJI Goggles zijn er in alle vormen en maten voor ongeveer een +600 euro. Je krijgt dan wel echte 1080p-schermpjes voor je ogen, in plaats van lenzen en wat geknoei met smartphone en karton… Of deze knappe duurdere maar heel complete VR-bril ook compatibel is met jouw DJI-drone, kijk je best op voorhand even na. Het is wel dé beste aankoop voor een echte FPV-fan.

DJI Goggles Integra kopen >>

 

Maak kennis met de beste budgetoplossing

Een mooie plastic VR-bril nodig waarin je je smartphone kan steken als beeldscherm met enigzins aanvaardbare lenzen? Je hebt meerdere oplossingen. Je steekt je smartphone in de voorziene klep, met de Tello-app in VR-modus, grijpt naar een controller voor het besturen dan wel van je Tello en plots kan je met de vrij comfortabele hoofdband in VR met je Tello vliegen. Niet zo professioneel als de DJI Goggles, maar wel een ervaring rijker. Nadeel van de Tello is dat het beeld “maar” 720p is en mogelijk met verspringende frames (elders op deze site daar meer over hoe dit te remediëren) en iets te klein, maar toch een hebbedingetje. Heb je een andere drone, dan heb je mogelijk een hogere resolutie. Drone & smartphonescherm samen bepalen je kwaliteit.

VR-i Evolution 3S bril kopen >>

 

Gebruik je liever geen VR-bril voor vliegen? Dan is het ook leuk om 360° VR-filmpjes te bekijken op Youtube, of je vluchten te (her)bewonderen na opname met het brilletje. Natuurlijk zijn de VR-filmpjes op het internet vaak dubbel zo goed van resolutie, maar dat mag de pret niet drukken.

Kopen?

En weet je het fijne? Al dit leuks heb je voor maar … ongeveer 40 euro. Toch is het goed zoeken om het kaf van het koren te scheiden en zo een mooi voor jouw passende VR-bril voor jouw smartphone te vinden. De meeste van deze brillen zijn geschikt voor schermen tot 6 inch, ruim voldoende voor het gros van de smartphones. We selecteerden voor jou een mooie optie.

VR-i Evolution 3S bril kopen >>

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden