Vakantiefilmpjes met je Tello

Hoe je het ook draait of keert, de DJI Tello heeft veel aan boord voor weinig geld. Her en der echter moest DJI wel wat besparen. Dat merk je soms bij filmpjes gemaakt met je teergeliefde Tello. Toch kan je mooie resultaten boeken…

De Tello heeft een paar nadelen, maar dat wist je al làng. Logisch ook, als je “maar” 100,- neertelt voor een drone. Nadelen zullen we het niet noemen, maar wel beperkingen:

  • Je Tello heeft ‘maar’ 720p als filmkwaliteit. Toch is dit meer dan genoeg voor leuke hobby-filmpjes of reisverslagen mee te schieten. Wat hij dan weer wél mee heeft is z’n draagbaarheid en speelgoedfactor: weinig landen zullen moeilijk doen bij dit kleine type drone.
  • Je Tello streamt zijn beelden naar je smartphone: nope, nergens een SD-kaartslotje te bekennen op je Tello. Hij slaagt dan ook geen beelden lokaal op, maar stuurt ze door naar je smartphone. Vaak gaat dit gepaard met blokjes of hapering in het beeld bij slechte ontvangst. Onze tip: deftige smartphone  en ver van Wi-Fi-signalen vliegen. Verder eens spelen met de instellingen in de app voor optimale beeldontvangst. Of een signaalversterker gebruiken, dat helpt ook énorm goed.

Toch heeft de Tello naast draagbaarheid nog heel wat extra voordelen: klein en fijn maar toch wel tegen een stootje bestand, de fotokwaliteit is toch al 5MP, en wie er aan twijfelt: ideaal om is te gaan kijken in de hoogte waar je nu weer verloren bent gelopen in de natuur…

Een voorbeeldje van een leuke Tello-gemaakt reisverslag? Hier alvast een tripje naar Bali!

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

Ontdekte je ons FDR1-kanaal al op YouTube?

Op YouTube wemelt het van leuke dronefilmpjes. Een echte bron van inspiratie! Vergeet ook de video niet te liken van de fijne YouTube-creator van het filmpje hierboven. Hij of zij zal het zeker appreciëren!

Ontdek het FDR1.be-kanaal op YouTube