Lego adapter

Waarom o waarom zou je een Lego-adapter voor je minidrone willen? Wel de reden is niet moeilijk te bedenken…

Twee keer niks

Eerst en vooral, het dingetje stelt eigenlijk niks voor. Het is een dom plastic plaatje, waar het doosje waarin je het toegestuurd krijgt veel indrukwekkender eruit ziet dan het plaatje zelf is. Toch is het een handig dingetje wat makkelijk op de ‘hull’ van de drone vastklikt. Waarom o waarom zou je jouw mooie lijnen van je drone willen verstoren met dit ding? Wel: de reden: uitbreiding.

Uitbreiding

Lego heeft een leuk voordeel: overal zijn er wel blokjes te vinden. Aldus worden ze dé ideale uitbreidingsconnector voor al wat je maar kan bedenken. De connector zelf heeft wel beperkingen: immers: de ruimte voor de connectie zit pal tussen de rotoren in. Je hebt dus een beperkte connectieruimte. Verder kan je maar “een klein extra gewichtje meesleuren”, anders is die drone plots veel te topzwaar.

Toch is het leuke hebbedingetje voor 4 à 8 euro z’n geld waard. Nadeel bij bestellen: ook al kost het twee keer niks, de verzendkosten zijn vaak duurder dan het plastic dingetje zelf.

Tijdens races

Zelf hadden we al een ideetje: immers, tijdens een H2H-race moet je verschillende drones of verschillende teams makkelijk kunnen herkennen. Onze Drone ACEs hebben immers hun eigen drone volop in het vizier, maar de toeschouwer wil ook wat.

Nu bestaan er lichtgevende Lego-compatibele blokjes. Makkelijk toch om zo’n lichtblokje-met-batterijtje-erin op elke drone te plaatsen? Plots zijn de drones kleur-gecodeerd… en trekken ze mooie lichtstrepen doorheen de arena!

Natuurfilms

Een tweede toepassing? De camera in je Tello Drone is “maar” 720p. Wie wil natuurfilmpjes draaien, kan makkelijk een kleine Gopro HERO 7 “vierkante” camera voorzien van een Legoplaatje onderaan de camera met wat plakband of lijm en plots kan je deze camera van maar 74 gram monteren op je favoriete drone. Natuurlijk kan dit ook met andere (goedkopere!) HD-sportcamera’s! Een beetje experimenteren, en we maakten zelf een oplossing…

HD-video is geen droom meer en dedicated recording equipment met lokale opslag is een feit, terwijl de camera van je Tello ideaal is om de drone te navigeren. Immers, verschillende fora rapporteren dat een Tello perfect 80 gram extra kan dragen. Dat is dus letterlijk een verdubbeling van z’n gewicht…

Kopen?

We herhalen bewust even: Het leuke hebbedingetje is voor 4 à 8 euro z’n geld waard. Nadeel bij bestellen: ook al kost het twee keer niks, de verzendkosten zijn vaak duurder dan het plastic dingetje zelf. Maar zeg nu zelf, wie wil er géén cool Lego-figuurtje op z’n drone? 😉