Les 35: Behaal gratis je FAA drone diploma in de USA met TRUST

Als je toevallig als Europeaan eens naar de States gaat en je drone meeneemt, kan je best “TRUST” eens afleggen. Het is de Amerikaanse FAA-variant van onze A1/A3 Training voor drones dat zoals verwacht heel veel gelijkenissen vertoont…

TRUST – The Recreational UAS Safety Test

Met “TRUST” of inderdaad in het lang en het breed “the recreational UAS safety test”, wil de Verenigde Staten hetzelfde bereiken als Europa met z’n A1/A3 Online Training: ervoor zorgen dat de dronepiloten de noodzakelijke basiskennis bezitten met betrekking tot hun drone en de ermee samengaande veiligheid. Je wordt dan ook vriendelijk verplicht dit ‘examen’ af te leggen van zodra je een drone bestuurt die zwaarder is dan 250 gram, hoewel deze gratis cursus/toetsing nuttig is voor élke dronepiloot in de VS.

Net zoals in Europa zal elke dronepiloot dus een registratie én de voor z’n drone nodige examenresultaten moeten kunnen voorleggen bij controle door de politie of bevoegde diensten, als de piloot vliegt in de VS natuurlijk. Toch kan het ook nuttig zijn als Europeaan deze kwalificatie op zak te hebben: je weet nooit dat je je drone meeneemt op vakantie.

Nu is het dé moment om je TRUST te halen. Voorlopig blijft die eeuwig geldend, zonder vervaldatum. Handig!

Net zoals het examen in België kost TRUST niets. Je kan het volledig online afleggen. De FAA laat het echter aan verschillende goedgekeurde instanties over om het examen ter beschikking te stellen, waaronder verschillende colleges, universiteiten en zelfs de boyscouts van Amerika.

Zelf kozen we voor deze les het examen bij de  Volatus Aerospace Corporation als meest gebruiksvriendelijke oplossing.

Hoe je TRUST behalen?

Moeilijk? Helemaal niet!

Deed je reeds je A1/A3 Online Training hier in België, dan is dit echt makkelijk. Je ervaart een gelijkaardig scenario, maar alles veel korter. Je leerstof zit in modules, die elk maar een paar schermpjes bevatten met een paar regels tekst. Deze schermpjes mag je echt in sneltreinvaart doorlopen, de regels zijn toch bijna hetzelfde als bij ons. Op het einde van elke module vind je een meerkeuzetoets, waar je terug mag gaan zoveel keer je wil om het juiste antwoord in te dienen wat ze je tonén wat fout en juist is. Eens tevreden dien je dat deeltje in enzovoort. De toets is dus meer lerend dan belerend. Alles samen ben je in een kwartiertje rond.

Stappenplan

We raden je aan dit op een computer te doen of een tablet. Als resultaat krijg je immers een PDF en die moet je mooi kunnen opslaan.

1. Surf naar ...

Verder lezen?

Je ziet dit bericht omdat het vervolg van dit artikel is voorbehouden voor onze leden (en je niet ingelogd bent).

Tip: Klik onderaan deze pagina op "inloggen" & lees rustig verder.  

Nog geen lid? Geen probleem! Je kan gratis lid worden van FDR1 en toegang krijgen tot alle extra informatie zoals deze.