Pixy: de nieuwe drone van… Snapchat

(03/05/2022) Ken je Snapchat nog? Dat andere social media platform, naast TikTok? Ooit lanceerden ze een bril, Spectacles, en nu lanceren ze een heel specifieke drone, Pixy.

 

Snapchat Pixy drone

 

Pixy als vliegende camera voor Generation Z

Snapchat Pixy bovenAlle drone-vaders en drone-broers die een 14-jarig meisje in het gezin hebben, mogen zich verheugen in extra interesse in hun hobby binnen het gezin. Want zij is dé doelgroep van Snapchat. Zo duikt het Social Media-bedrijf slim de dronemarkt in met een vliegende camera om de ideale selfie, of beter gezegd dronie, mee te maken.

Je moet geen drone-expert zijn om deze drone te besturen. Het gele, platte vierkantje heeft 1 draaiknop erop waarmee je kan kiezen wat je de drone wil laten doen, en veel AI aan boord doet de rest. Je kan kiezen uit Hover, Reveal, Follow en Orbit, typische drone shots die je ook kent van je DJI-drone. Geen controller echter, enkel de drone laten opstijgen van de hand en al de rest gebeurt vanzelf.

Waarom we een drone maken is eenvoudig: we zijn een camerabedrijf. Onze missie is er eentje om mensen de kans te geven zich uit te drukken, live, op dat moment, lerend, overal ter wereld en er plezier bij te hebben. Dit product zorgt exact dààrvoor.” – CEO Evan Spiegel

 

Wat Pixy-specificaties

Snapchat Pixy bovenkantSnapchat’s Pixy weegt 101 gram, inclusief verwisselbare batterij. Véél windstabiliteit zal je dus ‘out of the box’ niet hebben, maar mogelijk wel genoeg voor wat Pixy moet doen. Met een volle batterij kan je ongeveer 5 tot 8 vluchtjes doen van ongeveer 10 à 20 seconden (!), dus mogelijk gaat heel veel vermogen naar het filmen en het AI-stabiliseren van de drone.

De camera aan boord is 12MP en kan 2.7K/30fps-video aan, vergelijkbaar met de oude DJI Mavic Mini dus. Zo kan je een 100-tal video’s of 1000 foto’s kwijt op de interne 16 gigabyte schijfruimte. Er is nog een 2e camera onder de drone, maar dat is puur voor het landen/opstijgen te vereenvoudigen en als hulpje bij tracking.

Eens je je kunstwerk maakte, synchroniseert het (geluidloze) beeldmateriaal van de drone met de “Memories”-afdeling van Snapchat, kan je daar alles bewerken en instant sharen, in de app of naar andere platformen. Natuurlijk ondersteunt ook deze drone 9:16-formaat, “portrait”, kenmerkend voor de smartphone mediawereld, net zoals de DJI Mini 3 Pro nu ook kan.

© Alle rechten voorbehouden aan de YouTube-kanaaleigenaar van het getoonde filmpje

 

Prijs van zo een Pixy?

De Pixy is nog niét te koop in onze regio, maar wel in USA en Frankrijk. Prijzen zijn niet echt goedkoop te noemen, maar wel ’te verwachten’. We geven de prijzen in dollar, maar je mag volgens ons gerust rechtstreeks in euro denken.

  • Pixy met 1 batterij: 250,-
  • Extra batterij: 20,-
  • Batterijlader voor 2 batterijen: 50,-

Meer info op https://pixy.com/shop

 

Een paar bedenkingen…

  • Op de bovenstaande foto waar de batterij verwijderd is, zie je een C0-label (?) staan. Zou dit één van de eerste C0-drones kunnen zijn?
  • Verder: aangezien dit een drone is mét een camera, zal je in Europa jezelf als dronepiloot moeten registreren, hoe ‘raar’ dit ook klinkt. Hoe dit moet, kan je hier ontdekken.

Ben je Snapchat-gebruiker én ook een heuse dronefan? Voor eenzelfde geld als dit modieuze gadget kan je ook al een DJI Mini 2 SE als drone aanschaffen, die makkelijk 30 minuten in de lucht blijft, weliswaar minder een ‘vliegend snel-snel cameragadgetje’. Mogelijk is de Mini SE dan méér jouw ding…

Ontdek de DJI Mini 2 SE

 

 

Tevreden met de info op deze site?

Fijn! Veel droneplezier! Wist je dat je gratis lid kan worden van FDR1 en zo toegang kan krijgen tot extra verborgen & handige informatie?

Kom bij de leukste drone-familie van België!

Meer weten over lid worden