A1/A3 online opleiding voltooid en operator nummer heb ik al …

Home Forums A1/A3-certificaat A1/A3 online opleiding voltooid en operator nummer heb ik al …

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #6068
   Ief De Laender
   Bijdrager

   Hoi,

   Ik ben nieuw hier.
   Dankzij deze site met goede en duidelijke uitleg heb ik de afgelopen dagen mijn operator nummer gekregen alsook een A1/A3 opleiding gevolgd en voltooid.

   Nu nog een drone šŸ™‚

   Hoewel ik in eerste instantie denk aan een DJI mini2 of mini3 heb ik toch een A1/A3 opleiding gevolgd maar toch nog veel vragen die ik hier zal stellen want die opleiding dekt niet alles wat erbij komt kijken.

   Waarom een mini2 (mini3)? Lijkt me ideaal om te starten en je mag er ook het meeste mee. Hoewel ik graag wel gebruik zou willen maken van een drone met nog betere camera. Ik ben namelijk landschap fotograaf en dan is beeldkwaliteit wel belangrijk.

   Daarom wacht ik nog even de DJI mini3 af.
   Ook de veranderende wetgeving en de keurmerken (1 jan 2023) weerhoudt me van een andere drone zoals een mavic2,… op dit moment.

   Ik hoop hier nog veel te kunnen bijleren alvast.

  • #6069
   Steven
   Sleutelbeheerder

   Hey Ief,

   Welkom! Ikzelf deed ook de A1/A3, ook al heb ik die met de Mini 2 eigenlijk niet nodig. Toch, de opleiding van België zelf is veelzeggend en veel bijgeleerd. Het geeft je extra houvast en je kan nooit te veel weten als dronepiloot.

   Mini 2 is inderdaad ideaal, je leert er rustig mee vliegen en niet té veel geld om te starten. De camera valt enorm goed mee, er zijn betere, maar het is voor het geld een super camera.

   Op de Mini 3 wachten zou ik niet doen. De gok is dat deze pas tegen het najaar verschijnt. De fijnste periode om te vliegen in België zijn de lente en de zomer.

   Meer over de Mini 2 op https://www.fdr1.be/waarom-geen-dji-mini-2-kopen/

  • #6070
   Ief De Laender
   Bijdrager

   Daar heb je wel een punt. De mini3 mag dan wel in maart of april aangekondigd worden. Vooraleer je hem hier kan kopen. Prijs zal ook hoger zijn en misschien wat kinderziekten terwijl de mini2 al een tijdje meegaat.

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.